Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Spring's not near, it's here!

EDITORIAL

Άνοιξα σήμερα το πρωί τον υπολογιστή και η αρχική μου σελίδα -το γνωστό σε όλους Google- με καλημέρισε μ' έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.. Είναι η άνοιξη και είναι εδώ!


Μου έφτιαξε πολύ το κέφι, έτσι χρωματιστό και ανθισμένο. Δεν άργησα να μπω στο WeHeartIt.com, έναν απ' τους αγαπημένους μου ιστότοπους, και να ψάξω μήπως έχει ήδη αναρτηθεί εκεί κάποιο screenshot εκείνης της εικόνας που με καλημέρισε. Φυσικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Και όχι μόνο. Μαζί με αυτήν ανακάλυψα και μερικές ακόμη πανέμορφες εικόνες. 


Το θέμα φυσικά η άνοιξη!

Η αναγέννηση της φύσης. Η αρχή μιας εξάμηνης νίκης της ημέρας έναντι στη νύχτα. Αν και παιδί της νύχτας, την αγαπώ την άνοιξη. Όλα φαίνονται όμορφα. Όλα μυρίζουν όμορφα. Όλα αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση. Το απαλό χάδι του ήλιου, που σου χαρίζει το πρώτο χρώμα του καλοκαιριού. Ακόμη και η θάλασσα μυρίζει πιο όμορφα. Η αλμύρα -που χτυπά το πρόσωπο σου καθώς πίνεις καφέ- έχει άλλη αίσθηση την άνοιξη. Ένα απ' τα καλά του να ζεις σε παραλιακή πόλη. 
Πόσο μάλλον στη δική μου -που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. 

Την απολαμβάνω πολύ την άνοιξη. Ο χειμώνας μπορεί να είναι η αγαπημένη μου εποχή, αλλά η άνοιξη είναι υπερθέαμα! Η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Εκείνη με το πιο ηχηρό κάλεσμα. Σε καλεί να γιορτάσεις κι εσύ μαζί της. Η άνοιξη συμβολίζει τη δύναμη της ζωής, τη νίκη της απέναντι στο θάνατο -την αναγέννηση. Σου υπενθυμίζει πως όλα είναι δυνατά. Είναι η μόνη εποχή του χρόνου που απολαμβάνω το πρωινό ξύπνημα. Θαρρείς και με φωνάζει ο ήλιος να μην χάσω τη γιορτή. Λες και με καλεί για να μου χαϊδέψει το πρόσωπο, να μου θυμίσει τη ζεστασιά του. Κι εγώ τρέχω να ακούσω το τραγούδι της φύσης -σαν μια παλιά ταινία της Disney φαντάζει το παραμύθι της άνοιξης. 

Μου δίνει όρεξη για μουσική, ονειροπολήσεις, περιπάτους, γέλιο. Μου φτιάχνει το κέφι, μου δίνει όρεξη για μαγειρικά πειράματα. Πριν λίγο ετοίμασα μείγμα για pancakes.  Με κάνει να χαίρομαι όταν ατενίζω έξω απ' το παράθυρο, τώρα δα κοιτώ τον γείτονα να μαζεύει τα ρούχα απ' την απλώστρα -επ' ευκαιρία της άνοιξης φαίνεται τον έστρωσε να κάνει καμιά δουλειά η σύζυγος. Κι εκεί απέναντι το εγγόνι της γειτόνισσας μου. Παίζει στην αυλή με τη γιαγιά του. Δείχνει τα λουλούδια, τα γατιά της γειτονιάς και γελάει. Πόσο μας φτιάχνει το κέφι η άνοιξη! Και να ο γείτονας επέστρεψε, με κάρβουνα κι ένα μπουκάλι οινόπνευμα -ετοιμάζεται τελικά να ψήσει στο μπαλκόνι του. Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί, κανείς δε θέλει να μείνει στο σπίτι. Όλοι τρέχουν για να γιορτάσουν την νίκη του ήλιου.

Την άνοιξη λατρεύω να ακούω την ιδιαίτερη φωνή της Janis Joplin και να ονειροπολώ για hippies και συναυλίες στο Woodstock. Να ταξιδεύω με το νου μου σε άλλα μέρη και άλλους καιρούς. Όλα είναι πιο όμορφα την άνοιξη. Μαγικά...



6 σχόλια:

  1. κι εμενα ειναι η αγαπημενη μου εποχη!καλη ανοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπημένη μου εποχή είναι -και θα είναι πάντα- ο χειμώνας, αλλά η άνοιξη είναι η πιο μαγική.. Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Άνοιξη...Το προμύνημα του καλοκαιριού της προσωπικά αγαπημένης μου εποχής....
    Είναι πραγματικά υπέροχη η αίσθηση να ανοίγεις το παράθυρο και να βλέπεις τον ήλιο να λάμπει και όλα ξαφνικά να ξεκινούν να ομορφαίνουν γύρω σου. Οι θερμοκρασίες πιο ψηλά, περισσότερα χρώματα γύρω σου.... Όλα παίρνουν άλλη μορφή...Πιο όμορφη...
    Αχχχ και εμένα η άνοιξη μου θυμίζει την Janis Joplin!!!! Α ρε Λιζάκιιι!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι παιδί του χειμώνα, αλλά η άνοιξη είναι πραγματική μαγεία! Και να μη θες, σου φτιάχνει τη διάθεση!

      Χαχαχαχα και σ' αυτό τηλεπάθεια; Έεεεελα ρε! :)

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχααχαχα...Τόσα μα τόσα κοινά..χαχαχαχαχαχα...Είσαι μέσα στο μυαλό μου κάθε φορά :P

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχαχα κάθε φορά όμως! :Ρ

      Διαγραφή