Κέικ Μπανάνα
Εντάξει, το έφαγα και ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία... |
Πριν λίγες μέρες σκέφτηκα να κάνω ένα μαγειρικό πείραμα. Είχα αγοράσει μπανάνες και μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα να φτιάξω κέικ με αυτό το υπέροχο φρούτο. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ να βρω μια συνταγή ως βάση κι ύστερα την προσάρμοσα λιγάκι με το δικό μου τρόπο. Απλοποίησα αρκετά τη διαδικασία και άλλαξα λιγάκι τα υλικά(κυρίως το είδος των υλικών). Σας πληροφορώ ότι εξαφανίστηκε σε 2 μόλις μέρες(εντάξει, δεν ήταν και μεγάλες οι ποσότητες)! Το κέικ είναι ζουμερό λόγω του φρούτου και πολύ απολαυστικό! Έτσι, ξεκίνησα πάλι σήμερα να φτιάξω άλλο ένα κέικ και αποφάσισα ότι όσο ψήνεται επιβάλλεται να αναρτήσω τη συνταγή. Τα υλικά είναι στο περίπου γιατί τη συνταγή την έφτιαξα "με το μάτι".
Υλικά:
- 1 1/2 μπανάνα κομμένη σε φέτες
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/4 φλ. λιωμένη μαργαρίνη (Βιτάμ)
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας(ή ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη)
- 3/4 φλ. πολύσπορο αλεύρι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μέσα στο μούλτι (το μικρό μίξερ) ρίχνετε τις φέτες μπανάνας και το αυγό. Τα χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί η μπανάνα και να ενσωματωθεί στο αυγό. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα "υγρά" υλικά: το μέλι, τη λιωμένη μαργαρίνη και τη βανίλια(αν χρησιμοποιήσετε εσάνς κι όχι σκόνη). Χτυπάτε λίγο ακόμη.
Τα υλικά σε σκόνη πιάνουν ένα φλυτζάνι. Μετράτε το αλεύρι(προτίμησα το πολύσπορο γιατί μετά το ψήσιμο αφήνει την αίσθηση ότι έχει ξηρούς καρπούς το κέικ), προσθέτετε τη σόδα, το μπέικιν και γεμίζετε με ζάχαρη. Ανακατέψτε τα λίγο αν θέλετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τις "σκόνες" στο μούλτι (ρίξτε τις λίγο-λίγο ώστε να κυκλώσουν το μείγμα). Χτυπάτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζετε το μείγμα -με τη βοήθεια μιας σπάτουλας- στη φόρμα(εγώ χρησιμοποιώ φόρμα σιλικόνης). Προαιρετικά προσθέτετε σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια(σήμερα έβαλα λάκτα, γιατί δεν είχα κουβερτούρα) και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου(βλέπετε αν είναι έτοιμο με το γνωστό τεστ της οδοντογλυφίδας).
Tips:
Ως topping μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα καραμέλας γάλακτος με μπανάνα. Καραμελώνετε 1-2 κουταλιές καστανή ζάχαρη μαζί με φέτες μπανάνας(η μισή μπανάνα που θα περισσέψει) και σβήνετε με 1-2 σφηνάκια γάλα(εγώ χρησιμοποίησα εβαπορέ διαλυμένο σε νερό). Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε 1/2 κ.γ. μαργαρίνη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Χμμμ...Μόλις πάω καλαμάτα θα φροντίσω να το φτιάξω...λατρεύω τις μπανάνες άρα λατρεύω οποιοδήποτε γλυκό έχει μπανάνες. Είχαμε φτιάξει πέρισυ και με την παρέα μου κέικ μπανάνας και αφανίστηκε σε ένα απόγευμα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε για τις ιδέες σου <3
Είναι ΦΟΒΕΡΟ!!! Κι εξαφανίζεται σε χρόνο dt από το σπίτι!
ΔιαγραφήΑχχχ κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι μπανάνες, αν και το αγαπημένο μου φρούτο είναι αναμφισβήτητα οι φράουλες!
χαχα παρακαλώ! <3
Axxxx εμένα τα σταφύλια..Αλλά οι φράουλες είναι αμέσως μετά :P
ΔιαγραφήΤο πιστεύωωω.... <3 Φαίνεται πεντανόστιμο...Αχχ και να σε είχα εδώ :P
Έτσι και ήμασταν στο ίδιο σπίτι θα γινόμασταν τετράπαχες! Απ' τη μια θα παρασέρναμε η μια την άλλη στις κραιπάλες(φαγητό και ποτό) απ' την άλλη θα κάναμε μαραθώνιους σειρών και δεν θα κουνιόμασταν! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ
ΔιαγραφήΠωωωω πόσες μαζώξεις φαγητού κάναμε στην Κομοτηνή...είναι η πόλη που σαν μεγαλύτερ φοιτητική ανάμνηση σου αφήνει το φαγητό :Ρ