Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Goodbye March!

EDITORIAL


Ο φετινός Μάρτιος πέρασε τόσο γρήγορα φέτος που δεν το κατάλαβα καν.. Καθώς αρρώστησα για τα καλά λίγο πριν την 1η του μηνός, πέρασα όλο σχεδόν το μήνα στο κρεβάτι. Είδα τη φύση να ζωντανεύει γύρω μου, περιτριγυρισμένη από τους 4 τοίχους του σπιτιού μου. Όμως λίγο πριν την εκπνοή του Μάρτη έγινα καλά και απόλαυσα τη ζεστασιά της άνοιξης από πρώτο χέρι. Βγήκα στο ηλιόλουστο μπαλκόνι -χωρίς φόβο και πάθος- και μύρισα τα κάτασπρα λουλούδια της κερασιάς στην αυλή της πολυκατοικίας μας(ψήλωσε τόσο πολύ που μας έφτασε). Έτρεξα στο κτήμα κι έπαιξα "fetch" με τη σκυλίτσα μας. Αγνάντευσα τη θάλασσα και μύρισα την αλμύρα της σ' ένα περίπατο μου. Πότισα τον νεοαποκτειθέντα "μπαξέ" στο παρτέρι του πίσω μπαλκονιού μας. Εντόπισα το πρώτο μπουμπούκι στη φραουλιά μας. Αλλά εκείνο που μου κάνει κάθε χρόνο εντύπωση είναι η πασχαλιά, ένα από τα αγαπημένα μου φυτά. Είδα σήμερα τα πρώτα άνθη στην πασχαλιά του γείτονα και ενθουσιάστηκα! Το μωβ τους χρώμα, η λεπτή ευωδιά τους, τα μικρά χαριτωμένα πέταλα, η σπανιότητα του θεάματος -μια φορά το χρόνο για λίγες μόνο εβδομάδες. Με αυτή την όμορφη εικόνα αποχαιρετώ τον Μάρτη και σας εύχομαι καλό μήνα!

4 σχόλια:

  1. Αχχχ....Πολύ όμορφες εικόνες.....Άνοιξη.... ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχω πει πολλές φορές, μπορεί ο χειμώνας να είναι η αγαπημένη μου εποχή, αλλά η άνοιξη είναι σίγουρα η πιο όμορφη οπτικά!

      Διαγραφή
    2. Χαχα...Όπως και να το κάνεις ...η φύση ομορφαίνει αυτόματα :P

      Διαγραφή
    3. Φοράει τα ομορφότερα χρώματα της :)

      Διαγραφή