Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

One Of Those Lazy Sundays...

Ξεκίνησα πριν λίγες ώρες να δημοσιεύσω μια ανάρτηση για καλημέρα, από εκείνες που συνηθίζω, ξέρετε. Μόλις τώρα, ωστόσο, ανακάλυψα ότι ξέχασα να πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης πριν την κλείσω. Ευτυχώς αποθηκεύεται αυτόματα και δεν έχασα τίποτα απ' όσα είχα γράψει -απλά την αναρτώ με μια χρονοκαθυστέρηση. Καλή σας μέρα!


Το έχουμε πει πολλές φορές.. Οι Κυριακές είναι για τεμπέλικα χουχουλιάσματα αγκαλιά με το πάπλωμα, σεντόνι ή ό,τι συνάδει στην εποχή του χρόνου που διανύουμε. Οι Κυριακάτικες καλημέρες επιβάλλεται να λέγονται τέτοιες περασμένες ώρες του μεσημεριού. Οι Κυριακές προορίζονται για απολαυστικά πρωινά γεύματα -ή καλύτερα brunch- μεγάλης διάρκειας στο μεταίχμιο μεταξύ πρωινού και μεσημεριού. Ένα αμερικανικό πρωινό: αυγά (σε διάφορες μορφές), pancakes με τα απαραίτητα συνοδευτικά(από το κλασικό maple syrup μέχρι μαρμελάδα -γιατί όχι σπιτική;- ή μέλι), τυριά & αλλαντικά, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού(μια ξεχωριστή ιδέα είναι να τις αλείψουμε με αρωματισμένο βούτυρο), ή ακόμη και φρεσκοψημένα κρουασάν ή muffins(ίσως ακόμη και ρολά κανέλας), ή ένα πιο υγιεινό μενού με δημητριακά βρώμης, γιαούρτι και μεγάλη ποικιλία από φρούτα, μαζί με μια κούπα ζεστή σοκολάτα κι ένα ποτήρι -σπιτικό- milkshake φρούτων ή μ' ένα ποτήρι (γιατί όχι κολονάτο;) χυμό κι ένα φλιτζάνι (απ' το καλό σερβίτσιο) καφέ -ένα cappuccino για μένα παρακαλώ. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας και φτιάξτε το δικό σας μενού. Απολαύστε το γεύμα σας στο έπακρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι επειδή το brunch είναι κατ' εξοχήν περίσταση κοινωνική στην απέναντι όχθη του Ατλάντικου -όπου ξεκίνησε η εν λόγω τάση- γεμίστε το τραπέζι σας με αγαπημένα πρόσωπα αν το θέλετε, μια κοριτσοπαρέα ίσως, με περιοδικά μόδας και πολύ κουτσομπολιό.


Δε θα μπορούσα να κάνω ανάρτηση για Κυριακάτικο Brunch χωρίς να συμπεριλάβω το πιο χαρακτηριστικό πιάτο αυτού του γεύματος, τα αυγά ποσέ. Μπορούν να σερβιριστούν είτε σκέτα -- ή ως βασικό συστατικό στο πασίγνωστο πιάτο (και ιδιαίτερα δημοφιλές στα brunch) αυγά Μπένεντικτ, συνοδευόμενα από σος Ολλανταίζ.

HOW TO: Πώς φτιάχνουμε ένα αυγό ποσέ 

Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψουμε αυγά ποσέ, που είναι ίσως λίγο πιο χρονοβόρος, αλλά προσδίδει σίγουρα αποτελέσματα και εξαιρετική εμφάνιση. Η βασική του διαφορά με άλλες τεχνικές είναι πως μαγειρεύουμε το αυγό συσκευασμένο μέσα σε σελοφάν. Για να δείτε τα βήματα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ακολουθήστε τη σειρά των φωτογραφιών.


Στρώνουμε το εσωτερικό μιας κούπας του καφέ ή ενός μικρού μπολ με αρκετό σελοφάν, ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο και σπάμε προσεκτικά μέσα σε αυτό το αυγό.


Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα ή το μπολ και το στρίβουμε ώστε να σφίξει.


Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό, δημιουργώντας κάτι που μοιάζει με πουγκί.


Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το σημείο βρασμού


Το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να μαγειρευτεί στον βαθμό που θέλουμε.


Βγάζουμε από το νερό και κόβουμε το σελοφάν για να βγάλουμε το αυγό.


Σερβίρουμε είτε κρυώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.


7 σχόλια: