Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!

Ένα βίντεο ευαισθητοποίησης πολιτών από τη Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης


Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια! Πριν να αναλάβεις ένα ζώο, μάθε τις υποχρεώσεις σου. Συμβουλέψου τον κτηνίατρο ή το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σου και αν είσαι σίγουρος, δώσε μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτάκι. Τα ζώα δεν είναι σκουπίδια! Η δηλητηρίαση, ο βασανισμός, η εγκατάλειψή τους είναι ποινικό αδίκημα. Κατήγγειλε το στην Αστυνομία. Μάζεψε τις ακαθαρσίες του σκύλου σου στην βόλτα. Είναι δείγμα πολιτισμού. Στείρωσε το κατοικίδιο σου και προστάτευσέ το. Μην στερήσεις την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο ζωάκι να βρει σπίτι αφήνοντας το δικό σου να γεννά ανεξέλεγκτα.


Δύο «Υπέροχα Πλάσματα», η Φαίδρα Δρούκα και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος είναι πίσω απο τις φωνές που ακούγονται στο σποτάκι που δημιουργήθηκε για την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) σε μια προσπάθεια του Σωματείου να ενημερώσει και να προωθήσει την ορθή φιλοζωία, την στείρωση και τις υιοθεσίες αδέσποτων. Η ΖΕΗ τους οφείλει εκατομμυρια ευχαριστώ για την ευγενική τους προσφορά, όπως, επίσης οφείλει να ευχαριστήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές την μικρή Λυδία που συμμετείχε στην ηχογράφηση, την εταιρία OXYZED Sound & Music Productions για την μίξη του ήχου, τον σκηνοθέτη Νικόλα Δημητρόπουλο για το μοντάζ, την εθελόντρια Ναυσικά Κορνηλίου για την εικονογράφηση, την Σοφία Τριανταφύλλου, τον Αρη Ντάγιο, την Τολίνα Βασιλακάκη, την εταιρία Boop Productions και την DiGi8 για την σημαντική τους βοήθεια στην διανομή του τηλεοπτικού μας σποτ, όλους τους εθελοντές της ΖΕΗ και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο project και τέλος την εθελόντρια Αγγελική Παναγιωτοπούλου που επιμελήθηκε τα κείμενα και το όλο project και που χάρη στις προσπάθειές της, το ραδιοφωνικό και το τηλεοπτικό σποτάκι μεταδίδονται πλέον πανελλαδικά. Το σποτάκι θέλουμε να το αφιερώσουμε σε όλους τους εθελοντές μας και σε όλους όσους νοιάζονται για αυτά τα πλάσματα που βρίσκονται στους δρόμους εξαιτίας της ανθρώπινης ανευθυνότητας.

Μην αδιαφορείτε! Αντιδράστε!

Copyright © Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

13 σχόλια:

  1. ετσι Λιζακι μου!
    ενεργη δραση να εχουμε ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Κι όχι μονάχα να μένουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε και έργα!

      Πολλοί νομίζουν ότι το να φροντίζεις ένα κατοικίδιο είναι μεγάλο βάρος, όμως υπάρχουν επιλογές για όλες τις καταστάσεις -τόσο σε μέγεθος, όσο και σε συμπεριφορά. Εγώ για παράδειγμα επειδή δεν έχω αρκετό χρόνο ώστε να δώσω σε ένα σκυλί την πλήρη αφοσίωση που χρειάζεται, επέλεξα να πάρω γάτα, που σαν ζώο είναι πιο ανεξάρτητο. Η γάτα μπορεί να μείνει μόνη στο σπίτι αν έχει τα απαραίτητα εφόδια(νερό, τροφή, άμμο), καθώς επίσης έχει δική της τουαλέτα, κάτι που σε απαλλάσσει απ' την καθημερινή βόλτα που πρέπει να πηγαίνεις τον σκύλο.
      Επίσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μεγάλο έξοδο να έχεις ένα κατοικίδιο που πρέπει να το πηγαίνεις στο γιατρό και να το εμβολιάζεις, όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να κάνεις κάποια συμφωνία με μια φιλοζωική ώστε τα εμβόλια του πρώτου χρόνου(που είναι μπόλικα) να καλυφθούν από εκείνους κι εσύ από εκεί και πέρα να αναλάβεις να το εμβολιάζεις μια φορά το χρόνο.
      Και φυσικά αντί να αγοράσουμε ένα ζώο μπορούμε κάλλιστα να υιοθετήσουμε ένα αδεσποτάκι από μια φιλοζωική. Όσον αφορά τη ράτσα, πρώτο τα ημίαιμα είναι πιο υγιή απ' τα καθαρόαιμα, γιατί εξαλείφονται έτσι πολλές γενετικές ασθένειες της ράτσας και δεύτερον, όσον αφορά την εμφάνιση, μπορεί να πετύχεις ημίαιμο ολόιδιο με καθαρόαιμο. Ο γάτος μου πχ πιο ημίαιμο πεθαίνεις, αλλά μοιάζει με καθαρόαιμο Σιάμ στα πάντα -μέχρι και στον ήχο του νιαουρίσματος. Φαντάσου ότι τα αδέρφια του από την ίδια γέννα εμφανισιακά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με εκείνον(στην αρχή είχαμε πάρει και τα τρία για το κτήμα, αλλά μόλις είδα τον δικό μου τον ερωτεύτηκα και τον κράτησα στο σπίτι).

      Βέβαια όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι κάποιος πρέπει να πάρει ένα κατοικίδιο αν δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην ευθύνη.

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά είμαι μαζί σου σε ότι αναφέρθηκε παραπάνω. Τα ζωάκια είναι οντότητες με πραγματική ζωή και έχουν ανάγκη από αγαπη. Δεν είναι κούκλες ή άψυχα αντικείμενα που όταν τα "βαρεθούμε" τα παρατάμε σε μια άκρη.
    Ο οποιοσδήποτε από εμάς αποφασίζει να προστατέψει και να μεγαλώσει ένα ζωάκι πρέπει να έχει υπόψην του πως θα του αφιερώνει χρόνο και μεγάλο κομμάτι από τη ζωή του και όχι πως όταν ξαφνικά αλλάξει γνώμη θα το παρατήσει.
    Μπράβο για την ανάρτησή σου Λιζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά ζώα και δε μπορώ παρά να ανεβάζω σχετικές αναρτήσεις.
      Όπως λέει και στο σποτάκι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Η επιλογή να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο είναι δέσμευση ζωής(μέχρι κάποιος απ' τους δυο σας να "φύγει"), όχι δοκιμαστική περίοδος. Αν κάποιος θέλει ένα κατοικίδιο αλλά δεν ξέρει αν μπορεί να χειριστεί την ευθύνη μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει ένα ζωάκι από μια φιλοζωική μέχρι εκείνο να υιοθετηθεί από κάποιον..

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς....Είμαι και εγώ της άποψης ότι πρέπει να σαι σίγουρος 100% ότι θες κατοικίδιο και όχι ότι σε διακατέχει μόνο ενθουσιασμός που μπορεί να σου περάσει σε 2 μήνες ή ένα χρόνο. Είναι δέσμευση ζωής και πρέπει να σαι σίγουρος!

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πήραν ένα κουτάβι το χάρηκαν όσο ήταν μωρούλι και μετά το πέταξαν όταν μεγάλωσε και δεν τους άρεσε πια...ναι, δεν λέω κι ο γάτος μου ήταν σαν λούτρινο όταν ήταν μωρό και δεν ήθελα να μεγαλώσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τον αγαπάω επειδή μεγάλωσε -το αντίθετο μάλιστα! όσο περνάει ο καιρός δένομαι ακόμη περισσότερο μαζί του

      Διαγραφή
    4. Και μόνο αν ρίξουμε μια ματιά στο δρόμο & πόσα αδέσποτα κυκλοφορούν στους δρόμους θα καταλάβουμε πόσοι ανέυθυνοι άνθρωποι υπάρχουν! Και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν!
      Χαχα...Γατουλίνια!!! Εννοείται ρε συ... Όσο περισσότερο καιρό περνάς με το ζωάκι τόσο περισσότερο δένεσαι!

      Διαγραφή
    5. Το χειρότερο δεν είναι ότι τριγυρνούν στους δρόμους μα ότι -ακόμη χειρότερο!- όλο αυτό έχει επηρεάσει την ψυχοσύνθεση τους..είχα ένα σκυλάκι που είχε ψυχικό τραύμα με το αμάξι και δεν έμπαινε μέσα με τίποτα(φαίνεται με αμάξι την μετέφεραν όταν την πέταξαν στο δρόμο)

      κανονικό μέλος της οικογένειας γίνεται! :)

      Διαγραφή
    6. Καλούλι μωρέ... :( Δεν μπορώ να ακούω για ζωάκια που δεν τους φέρονται καλά. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Είναι τόσο καλά όλα τους και το μόνο που ζητάνε είναι αγάπη. Πώς υπάρχουν άνθρωποι που τους κάνουν όλα αυτά τα πράγματα; :/

      Ναιιι το πιστεύω...Είμαι σίγουρη γι' αυτό! <3

      Διαγραφή
    7. Ναι μωρέ τα γλυκούλια..τίποτα δεν ζητούν, 4-5 πέντε πράγματα μόνο τα βασικά: στέγη, τροφή, νερό, τουαλέτα και αγάπη!

      Μη σου πω ότι ειδικά οι γάτες από ένα σημείο και μετά έχουν και την απαίτηση να αρχίσει να "αραιώνει" λίγο η οικογένεια :ΡΡ

      Διαγραφή
    8. Χαχαχαχαχαχ...Γάτεςςςς! Τόσο ανεξάρτητα ζώα αλλά όταν θέλουν αγκαλιά δεν ξεκολάνε από δίπλα σου...χαχαχααα <3

      Διαγραφή
    9. Ναι!!! Όταν θέλουν αγκαλιές γίνονται κολλιτσίδες κι όταν έχεις εσύ όρεξη τότε σε γράφουν μεγαλοπρεπέστατα :Ρ

      Διαγραφή
    10. Χαχαχαχαχαχα...Α ρε τα γατόνια <3

      Διαγραφή