Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Παρ'το αλλιώς!

ΠΙΤΣΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ


Από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου
Ημέρα προβολής 09/04/2014

ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
Για τη σάλτσα:
  • 400 γρ. σάλτσα σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την πίτσα:
  • 15 φέτες σαλάμι αέρος τύπου Θάσου Ifantis
  • 10 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 10 φέτες ντομάτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο βασιλικό και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει. 

Για τα σπαγγέτι:
Βράζουμε το σπαγγέτι σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι στα ζυμαρικά. Γυρίζουμε ανάποδα ένα ταψί, αλείφουμε τη βάση του με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τα σπαγγέτι. Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, από πάνω βάζουμε το σαλάμι αέρος, κομμένο σε ροδέλες, τη μοτσαρέλα και τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Σερβίρουμε την πίτσα σπαγγέτι με σαλάμι αέρος και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.

Πηγή: Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου