Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σοκολατένια αχλάδια με παγωτό


Με τη μέρα σήμερα να είναι σχεδόν καλοκαιρινή, τι καλύτερο από ένα γλυκό με φρούτα και παγωτό;

Υλικά (6 μερίδες)
  • 6 αχλάδια, μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • παγωτό της επιλογής σου
Για τη σος σοκολάτας
  • 100 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σιρόπι από τα αχλάδια

Εκτέλεση
Καθάρισε τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσεις το κοτσάνι και λείανε το κάτω μέρος τους ώστε να μπορούν να σταθούν. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, και τα αφήνεις να βράσουν για 20 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείς από το σιρόπι προσεκτικά και τα τοποθετείς σε μία πιατέλα. Σε ένα μπολ προσθέτεις την κουβερτούλα και το καυτό σιρόπι που μόλις έβρασες, ώστε να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις και το βούτυρο. Σερβίρεις τα αχλάδια ζεστά και περιχύνεις πάνω τους τη σοκολάτα. Κι επειδή, όπως είπαμε, η διάθεση σήμερα είναι καλοκαιρινή, πρόσθεσε δίπλα και μία μπάλα απ’ το παγωτό που έχεις επιλέξει. Μιαμ!

Πηγή: Cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου