Με τη μέρα σήμερα να είναι σχεδόν καλοκαιρινή, τι καλύτερο από ένα γλυκό με φρούτα και παγωτό;
Υλικά (6 μερίδες)
- 6 αχλάδια, μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. λευκό κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- παγωτό της επιλογής σου
Για τη σος σοκολάτας
- 100 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. σιρόπι από τα αχλάδια
Εκτέλεση
Καθάρισε τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσεις το κοτσάνι και λείανε το κάτω μέρος τους ώστε να μπορούν να σταθούν. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, και τα αφήνεις να βράσουν για 20 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείς από το σιρόπι προσεκτικά και τα τοποθετείς σε μία πιατέλα. Σε ένα μπολ προσθέτεις την κουβερτούλα και το καυτό σιρόπι που μόλις έβρασες, ώστε να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις και το βούτυρο. Σερβίρεις τα αχλάδια ζεστά και περιχύνεις πάνω τους τη σοκολάτα. Κι επειδή, όπως είπαμε, η διάθεση σήμερα είναι καλοκαιρινή, πρόσθεσε δίπλα και μία μπάλα απ’ το παγωτό που έχεις επιλέξει. Μιαμ!
Πηγή: Cosmopolitan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου