Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Σοκολατένια αχλάδια με παγωτό


Με τη μέρα σήμερα να είναι σχεδόν καλοκαιρινή, τι καλύτερο από ένα γλυκό με φρούτα και παγωτό;

Υλικά (6 μερίδες)
  • 6 αχλάδια, μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • παγωτό της επιλογής σου
Για τη σος σοκολάτας
  • 100 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σιρόπι από τα αχλάδια

Εκτέλεση
Καθάρισε τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσεις το κοτσάνι και λείανε το κάτω μέρος τους ώστε να μπορούν να σταθούν. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, και τα αφήνεις να βράσουν για 20 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείς από το σιρόπι προσεκτικά και τα τοποθετείς σε μία πιατέλα. Σε ένα μπολ προσθέτεις την κουβερτούλα και το καυτό σιρόπι που μόλις έβρασες, ώστε να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις και το βούτυρο. Σερβίρεις τα αχλάδια ζεστά και περιχύνεις πάνω τους τη σοκολάτα. Κι επειδή, όπως είπαμε, η διάθεση σήμερα είναι καλοκαιρινή, πρόσθεσε δίπλα και μία μπάλα απ’ το παγωτό που έχεις επιλέξει. Μιαμ!

Πηγή: Cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου