Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τυρογλυκό!!!

ΜΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Από τον Chef Στέφανο Ρόσσι


ΥΛΙΚΑ
  • ½ κ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 
  • 30 ml κουαντρό
Για το γαρνίρισμα:
  • Μαρμελάδα σύκου & φύλλα δυόσμου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με λίγη από τη ζάχαρη τόσο ώστε να στέκεται να μην είναι πολύ σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κουαντρό. Ανακατεύουμε τη σαντιγί στο μασκαρπόνε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαρμελάδα σύκο. Η μους μπορεί να σερβιριστεί και κατευθείαν χωρίς να μπει στο ψυγείο.

Πηγή: Chef On Air

4 σχόλια:

  1. Mmm...Σαν παραλλαγή του cheescake ακούγεταιιι.....Και μοιάζει πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα κάπως έτσι μου φαίνεται..δεν το έφτιαξα ακόμη ;)
      Το μασκαρπόνε, όμως, γενικά είναι υπέροχο σε γλυκά!!!

      Διαγραφή
    2. Πωπωπω....τέλειο φαίνεται όντως!

      Διαγραφή
    3. Και πολύ εύκολο & γρήγορο ;)

      Διαγραφή