Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Μους μαύρης σοκολάτας

Ένα οικονομικό γλυκό, έτοιμο σε δέκα λεπτά.


Υλικά (4 μερίδες):
  • 150 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 175 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • σαντιγί
  • μαύρη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και άφησέ την να κρυώσει λίγο. Με ένα μίξερ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Χτύπησε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίξε σιγά σιγά τα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα κάθε φορά ώστε να ομογενοποιηθεί. Κάνε το ίδιο και με την κρέμα. Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και άφησέ την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. 
Σερβίρεις με σαντιγί και λίγο τρίμμα σοκολάτας στο καθένα.

Πηγή: Cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου