Ένα οικονομικό γλυκό, έτοιμο σε δέκα λεπτά.
Υλικά (4 μερίδες):
- 150 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 175 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 αυγά
- 30 γρ. ζάχαρη
- σαντιγί
- μαύρη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και άφησέ την να κρυώσει λίγο. Με ένα μίξερ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Χτύπησε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίξε σιγά σιγά τα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα κάθε φορά ώστε να ομογενοποιηθεί. Κάνε το ίδιο και με την κρέμα. Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και άφησέ την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Σερβίρεις με σαντιγί και λίγο τρίμμα σοκολάτας στο καθένα.
Πηγή: Cosmopolitan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου