ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 - Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 μερίδες καφέ εσπρέσο
- Παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Μάφιν – Βανίλια – Καραμέλα
Για το γαρνίρισμα:
Ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα από μπισκότα ή ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε όσο να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού ή / και τρίμματα από μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή / και ψιλοκομμένα μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Τέλος σερβίρουμε με παγωτό.
Πηγή: Chef On Air
Πω πωπω τι μας κάνεις νυχτιάτικα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω κι εγώ που τώρα που έχω τη μηχανή για τον εσπρέσο, δεν είχα στο σπίτι τα υπόλοιπα υλικά χαχαχαχα :ΡΡ
ΔιαγραφήΧαχαχαχαχαχαχ...Δεν πειράζει...καφές καφές καφές :P
ΔιαγραφήΩωωω ναι! <3
Διαγραφήοοοοο τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, φαίνεται φοβερό!!!!
ΔιαγραφήΝαι, φαίνεται υπέροχο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!