Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σαλάτα Αντώνη Ρέμου - Jon Bon Jovi

Στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς η Τασία Δενδρινού διατηρεί -από το 1972- ένα πασίγνωστο εστιατόριο, το Tassia Restaurant. Στο εστιατόριο αυτό συρρέουν κάθε λογής κόσμος, ανάμεσα σε αυτούς και μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας, της μόδας κ.ο.κ. Στην Gallery του site μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από μερικούς διάσημους που επισκέφτηκαν το εστιατόριο. Μάλιστα, τόση είναι η φήμη του εστιατορίου που η εν λόγω μαγείρισσα είναι γνωστή ως "η Τασία του Φισκάρδο". 
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ήταν καλεσμένη στη γνωστή εκπομπή μαγειρικής Chef στον αέρα. Ανάμεσα στις συνταγές που παρουσίασε ήταν και η σαλάτα αυτής της ανάρτησης, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου. Η σαλάτα αυτή ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού -όπως λέει και η ίδια στην εκπομπή- όταν στο τραπέζι του Αντώνη Ρέμου ζήτησαν μια σαλάτα. Την ίδια σαλάτα, μάλιστα, έχει απολαύσει και ο πασίγνωστος τραγουδιστής Jon Bon Jovi όταν επισκέφτηκε κι εκείνος το Φισκάρδο και το εστιατόριο της Τασίας. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη -και φαίνεται παράλληλα πολύ γευστική- συνταγή και γι' αυτό αποφάσισα να την αναδημοσιεύω. Φυσικά η σαλάτα δε μπορούσε να σταθεί ως επίσημο πιάτο του καταλόγου με το όνομα ενός καλλιτέχνη, γι' αυτό προτίμησαν ένα πιο ουδέτερο όνομα, το "Σαλάτα Φισκάρδου".
Η σαλάτα αυτή έχει δύο παραλλαγές(ο κόσμος μπορεί να την παραγγείλει με όποια προτιμά):

ΣΑΛΑΤΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ Ή ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

Από την Τασία Δενδρινού

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μαρούλι
  • ½ ματσ. σπανάκια
  • ½ ματσ. ρόκα
  • 1 ντομάτα
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. μυζήθρα ή 10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου
Για τη σος:
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1/3 φλ. πετιμέζι
  • 1/3 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ το μαρούλι, το σπανάκι και τη ρόκα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας στο πλάι του πιάτου. Από πάνω βάζουμε τη μυζήθρα τριμμένη ή εναλλακτικά τα φιλετάκια γαύρου.
Για τη σος:
Ανακατεύουμε το πετιμέζι, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σος. Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα.

Πηγή: Chef On Air

8 σχόλια:

  1. Ααααααααααααα την έφαγε και ο κύριος Jon Bon Jovi???? Πρέπει να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε :P <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Jon Bon Jovi -αν άκουσα καλά στην εκπομπή- έφαγε την εκδοχή με τον μαρινάτο γαύρο..κι εγώ μόλις άκουσα ότι την έφαγε κι εκείνος είπα πως "ΠΡΈΠΕΙ" να τη δοκιμάσω κι εγώ χαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα...ααα ρε οι φαν του τι κάνουμε :P
      Πάντως φαίνεται πολύ νόστιμη!

      Διαγραφή
    3. Ε μα κοτζάμ Jon Bon Jovi την έφαγε, δε θα τη φάμε κι εμείς; Ειδικά αφού έχουμε και τη συνταγή διαθέσιμη... ;)
      Ναι, πέρα απ' τον Bon Jovi και η ίδια η σαλάτα φαινόταν πολύ ωραία! χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. χαχαχα..Ισχύει....Όχι ότι ψάχνουμε αφορμές για να δοκιμάσουμε...αλλα λέμε :P

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχα αυτό ακριβώς..απλά λέμε και μια δικαιολογία για να μην μας λένε λιχούδες :Ρ

      Διαγραφή