Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κάτι στα γρήγορα...

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ


Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 - Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μαύρη σοκολάτα 
  • 2 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 μερίδες καφέ εσπρέσο
  • Παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Μάφιν – Βανίλια – Καραμέλα 
Για το γαρνίρισμα:
Ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα από μπισκότα ή ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε όσο να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού ή / και τρίμματα από μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή / και ψιλοκομμένα μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Τέλος σερβίρουμε με παγωτό.

Πηγή: Chef On Air

7 σχόλια: