Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

I'm not messy, I'm organizationally challenged

Έχεις το δωμάτιό σου άνω κάτω; 
Άρα είσαι πανέξυπνη


Σε περίπτωση που όλοι σου λένε ότι πρέπει να τακτοποιήσεις 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το δωμάτιο σου, keep reading! 

Κοίτα λίγο γύρω σου στο δωμάτιο. Τι βλέπεις; Αν στο πάτωμα συνυπάρχουν αρμονικά βιβλία, cd και ρούχα και στο γραφείο σου έχουν κάνει αποικία διάφορες σημειώσεις, φωτογραφίες και στυλό από τη σχολή τότε συγχαρητήρια είσαι πανέξυπνη.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά μια μελέτη της ψυχολόγου Kathleen Vohs, από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η οποία έχει να κάνει με την ανθρώπινη συμπεριφορά σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους. Τα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη μοιράστηκαν σε δύο χώρους· έναν τακτοποιημένο και έναν άνω κάτω. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βρουν μια εναλλακτική χρήση σε μια μπάλα του πινγκ πονγκ. Όλοι οι συμμετέχοντες βρήκαν τον ίδιο μέσο όρο ιδεών, ωστόσο τα άτομα που εργάστηκαν στο ανακατεμένο δωμάτιο είχαν πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες.

"Δωμάτια που είναι ανακατεμένα φαίνεται ότι εμπνέουν τους ανθρώπους να μην κάνουν πράγματα με τον παραδοσιακό- αναμενόμενο τρόπο. Σε αντίθεση με τα τακτοποιημένα που ενθαρρύνουν τις πιο συμβατικές και ασφαλείς επιλογές".

Όποιος είπε ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, έχει δίκαιο καθώς το να διατηρείς το χώρο σου καθαρό σημαίνει ότι είσαι ευγενικός και υγιής άνθρωπος. Ωστόσο αν θέλεις να γράψεις μια διατριβή ή να βρεις μια φανταστική ιδέα για star up καλύτερα να αφήσεις τα βιβλία, τα cd και τα ρούχα στο πάτωμα.

Πηγή: Cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου