Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Βιβλία κάτω απ' το γκι

Τα πιο χριστουγεννιάτικα βιβλία 
όλων των εποχών Christmas Tree Emoticon


Το άρθρο αυτό σας ενδιαφέρει για δυο λόγους: Αν έχετε μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, οποιοδήποτε από τα παρακάτω βιβλία θα σας χαρίσει όμορφες στιγμές πλάι στο στολισμένο δέντρο σας, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση και μια κούπα ζεστή σοκολάτα. Αν δεν έχετε μπει ακόμα, οποιοδήποτε από τα παρακάτω βιβλία θα σας βάλει αμέσως στο πνεύμα της μοναδικής αυτής γιορτής, καθώς πρόκειται για μερικά από τα πιο χριστουγεννιάτικα βιβλία όλων των εποχών!! Επίσης είναι πολύ καλές προτάσεις για δωράκια, μέρες που είναι, για μικρούς και μεγάλους.

Ο Τέταρτος Μάγος
του Henry van Dyke

Εκδόσεις: Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
ISBN: 9789603152200Σελ.: 64 

Περίληψη: Γνωρίζετε την ιστορία των Τριών Μάγων της Ανατολής που ήρθαν από πολύ μακριά για να προσφέρουν τα δώρα τους στο Βρέφος της Βηθλεέμ. Ακούσατε όμως ποτέ την ιστορία του Τέταρτου Μάγου, που είδε κι αυτός τ' Αστέρι ν' ανατέλλει και ξεκίνησε, για να το ακολουθήσει, χωρίς όμως να κατορθώσει να φτάσει μαζί με τους συντρόφους του στο μικρό Ιησού; Η μεγάλη επιθυμία του τέταρτου αυτού ταξιδιώτη που επιτέλους πραγματοποιήθηκε, οι πολλές του περιπέτειες και οι δοκιμασίες της ψυχής του, η μακρόχρονη αναζήτηση και ο περίεργος τρόπος με τον οποίο βρήκε επιτέλους Εκείνον που ζητούσε, με παρακινούν να σας διηγηθώ την ιστορία αυτή όπως την άκουσα στον κόσμο των ονείρων. H.v.D.

Ο νάνος δεν κοιμάται 
της Astrid Lindgren

Εκδόσεις: Μάρτης
ISBN: 9786188119383
Σελ.: 32

Περίληψη: Είναι μια μαγική χειμωνιάτικη νύχτα. Μια τέτοια νύχτα οι άνθρωποι κουρνιάζουν ο ένας δίπλα στον άλλο μες στα μικρά τους σπίτια και φροντίζουν να μη σβήσει η φωτιά στο τζάκι. Αυτή τη σκοτεινή και παγωμένη νύχτα, στην καρδιά του χειμώνα, ο νάνος επιβλέπει το αγρόκτημά του, πηγαίνει στον στάβλο και με ήσυχα βηματάκια αφήνει τα ίχνη του ανάμεσα στα σπίτια. 

Το όμορφο κείμενο της εμβληματικής Astrid Lindgren, εύκολο σαν παιδικό τραγούδι, και η ευαίσθητη εικονογράφηση της βραβευμένης με ALMA βελγίδας δημιουργού Kitty Crowther συνθέτουν ένα μοναδικό έργο που αποπνέει αγάπη για τη ζωή και τρυφερότητα για καθετί ζωντανό.

Η ιστορία της ελπίδας 
της Rumer Godden

Εκδόσεις: Ρώσση Ε.
ISBN: 9789602250129

Περίληψη: Ένα μικρό ορφανό κοριτσάκι λαχταρά μια κούκλα και ένα ζεστό σπιτικό. Μια όμορφη κούκλα, δυο μικρά παιδικά χεράκια να την αγκαλιάσουν και μια μοναχική γυναίκα, ένα παιδί να δώσει χαρά στη ζωή της. Είναι μία ιστορία του ονείρου, της τρυφερότητας και της αγάπης, είναι η ίδια η ιστορία της ζωής και μας δείχνει πως μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

Ο Καρυοθραύστης 
του Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Εκδόσεις: Ποταμός
ISBN: 9789607563286
Σελ.: 99

Περίληψη: Το χριστουγεννιάτικο δώρο της Κλάρας από τον αγαπημένο της νονό ήταν ένας παράξενος, ασχημούλης καρυοθραύστης στρατιωτάκι. Μόλις τον είδε η Κλάρα, τον αγάπησε με όλη της την ψυχή. Για χάρη του θα πολεμήσει έναν ολόκληρο στρατό ποντικών και μετά θα ταξιδέψει μαζί του ως τη μακρινή Χώρα των Ζαχαρωτών, όπου θα ανακαλύψει την ευτυχία.


Το δώρο των μάγων 
του Ο. Χένρι

Εκδόσεις: Αίσωπος 
ISBN: 9789608240223 
Σελ.: 44 

Περίληψη: Νέα Υόρκη, παραμονή Χριστουγέννων, αρχές του περασμένου αιώνα. Ένα φτωχικό διαμέρισμα, ένα νεαρό ζευγάρι, μια μεγάλη αγάπη, μια αναπάντεχη εξέλιξη.

Με λεπτό χιούμορ, ειρωνεία και ανατρεπτική διάθεση, ο Ο. Χένρι στήνει μια αριστουργηματική "φάρσα", μεταφέροντας ένα μήνυμα που παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο ως τις μέρες μας: "Απ' όσους χάρισαν δώρα εκείνα τα Χριστούγεννα, η Ντέλα κι ο Τζιμ ήταν οι πιο σοφοί... Είναι οι Μάγοι της εποχής μας".

Κι ο Π. Τζ. Λιντς, με απαράμιλλη λεπτότητα, αποτυπώνει τη δύναμη και την αλήθεια αυτής της ιστορίας σε κάθε βλέμμα, σε κάθε χειρονομία.

Το πολικό εξπρές 
του Chris Van Allsburg

Εκδόσεις: Άμμος
ISBN: 9789602022566
Σελ.: 30

Περίληψη: Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών.


The Night Before Christmas 
του Clement Clarke Moore

Εκδόσεις: Random House Children's Publishers UK
ISBN: 9780552569880
Σελ.: 32

Περίληψη: "Twas the night before Christmas and all through the house not a creature was stirring, not even a mouse." Αυτή η κλασσική χριστουγεννιάτικη φράση είναι γνωστή σε όλους τους... αγγλόφωνους. Για κάποιο λόγο ένα από τα πιο κλασσικά χριστουγεννιάτικα βιβλία, δεν έχει μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά!


How the Grinch Stole Christmas 
του Dr.Seuss

Εκδόσεις: Random House USA Inc
ISBN: 9780394800790
Σελ.: 64 

Περίληψη: Η γνωστή σε όλους μας ιστορία του Γκριντς που μισούσε τα Χριστούγεννα, δια χειρός Dr.Seuss, του οποίου να φανταστείτε δεν έχει μεταφραστεί απολύτως τίποτα στα ελληνικά. Αν βέβαια έχετε μια κάποια άνεση, μπορείτε να διαβάσετε εύκολα το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο, ακόμα και στα παιδιά σας.


Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία 
του Κάρολου Ντίκενς

Εκδόσεις: Πατάκη (το συγκεκριμένο)
ISBN: 9789601647265
Σελ.: 48

Περίληψη: Ίσως η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία απ' όλες. Λονδίνο, μέσα του 19ου αιώνα, μια νύχτα που χιόνιζε, μια παραμονή Χριστουγέννων... Γεμάτος αδιαφορία, για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γερο-τοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Εκείνος δεν το γνωρίζει ακόμα, όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δε θα έχει για πολύ το πάνω χέρι... Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα... Η συγκεκριμένη έκδοση είναι καινούργια και είναι κόμικ. Αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές στα βιβλιοπωλεία. 


Κι επειδή πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν αυτή εδώ η ερώτηση από το Buzzfeed, πείτε μας κι εσείς, ποιο είναι για εσάς το πιο χριστουγεννιάτικο βιβλίο όλων των εποχών; (για μένα είναι το τελευταίο!)

2 σχόλια: