Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί είναι άδικο να κρίνεις μίας γυναίκα από το μήκος της φούστας της



Μία καμπάνια προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους

H ευφυής καμπάνια "Don't Μeasure a Woman's Worth By Her Clothes" δημιουργήθηκε για το Terre Des Femmes, έναν ελβετικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εστιάζει σε θέματα ισότητας και φεμινισμού. 


Φτιάχτηκε με σκοπό να υπενθυμίσει πόσο άδικο είναι να βγάζουμε εύκολα και αστόχαστα συμπεράσματα για μία γυναίκα κρίνοντας την από τις ενδυματολογικές της επιλογές.



Αρκεί να σκεφτείς την ευκολία με την οποία, εσύ, εγώ, κάποιος φίλος μας, όλοι μας τιτλοφορούμε ως "τσούλα" ή "εύκολη" μία κοπέλα που φοράει κοντή φούστα, μία μπλούζα με μεγάλο ντεκολτέ ή ψηλά τακούνια. Ή πόσο άβολα μπορεί να ένιωσες εσύ την τελευταία φορά που βγήκες φορώντας κάτι τέτοιο. 


Οι σημάνσεις, πάνω στις φωτογραφίες, που μοιάζουν με χάρακα και τα επίθετα που υπάρχουν πάνω σε κάθε "εκατοστό" τους, δείχνουν κάτι που μπορεί να μην είχες μπει στον κόπο να εξετάσεις ορθολογικά. Πόσο παράλογο είναι να αποφαίνεσαι για την ποιότητα μίας γυναίκας από το μήκος της φούστας, των τακουνιών ή του ντεκολτέ. 

Ό,τι κι αν φοράει μία γυναίκα παραμένει ένας άνθρωπος που αξίζει τον ίδιο σεβασμό με αυτόν που θα έδειχνες σε έναν άντρα με κουστούμι.

Πηγή: Cosmopolitan

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Είναι τρομακτικό ότι στις ίδιες φωτογραφίες δείχνει ότι το ντύσιμο χαρακτηρίζει μια γυναίκα από "σεμνότυφη" μέχρι "πόρνη". Ότι λίγο ύφασμα παραπάνω ή παρακάτω ορίζει το χαρακτήρα της. Ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν φορέσει είναι πάντα υποχρεωμένη να αποδείξει την αξία της, είναι πάντα υποχρεωμένη να "φορέσει" την ταμπέλα που θα της κολλήσουν.
      Κι ακόμη πιο τρομακτικός είναι ο χαρακτηρισμός που προηγείται της "πόρνης", το "asking for it". Ό,τι κι αν φοράει μια γυναίκα, ΔΕΝ είναι λόγος να πέσει θύμα βιασμού, ΔΕΝ το αποζητά, ΔΕΝ προκαλεί.
      Μια γυναίκα "προκαλεί" μόνο όποιον θέλει εκείνη να "προκαλέσει" και ο τρόπος με τον οποίο τον προκαλεί είναι δίνοντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη συγκατάθεσή της. Δεν αντέχω πια αυτήν την κοινωνία. Με τρομάζει και μ' εξοργίζει.

      Διαγραφή