Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

5 τρόποι για να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων!



Οι στατιστικές δείχνουν πως μόλις διάβασες τον τίτλο αυτού του άρθρου πιθανότατα είχες μία από τις δύο αντιδράσεις: Α) Αναφώνησες μες στην τρελή χαρά «Τέλεια!» και κλίκαρες να δεις πως θα πετύχεις το πολυπόθητο Christmas mood ή Β) Μουρμούρισες ένα μακρόσυρτο «Από τώρα;» και ξαφνικά ένιωσες να ξυπνάει μέσα σου κάτι που θα περιέγραφες σαν το alter ego του Εμπενίζερ Σκρουτζ. 

Αν και κατά βάθος ελπίζουμε να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, είμαστε διατεθειμένοι να αποδείξουμε και στον πιο δύσπιστο ότι το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι κάτι που μπορείς εύκολα να αποκτήσεις και αξίζει να διατηρήσεις για πάνω από μία ημέρα!

1. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Πώς θα μπορέσεις να καταλάβεις Χριστούγεννα αν δε διαθέτεις και τον ανάλογο στολισμό; Πολύχρωμα φωτάκια, το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και πολλά διαφορετικά στολίδια, σου δίνουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα που είναι ικανή να σε χαλαρώσει και στις πιο πιεσμένες στιγμές σου και κυρίως κάνουν το σπίτι σου πιο «ζεστό». Επίσης, είναι η ιδανική ευκαιρία για να ξυπνήσει ο δημιουργικός και πιο vintage-lover εαυτός σου, φτιάχνοντας εύκολα χειροποίητα στολίδια ή διακοσμώντας το σπίτι σου με πιο vintage αντικείμενα και ανάβοντας αρωματικά κεράκια για μια αξέχαστη αίσθηση ξεκούρασης!

2. ΒΙΒΛΙΑ

Τι καλύτερο από το να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για τη μαγεία των Χριστουγέννων από το να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σε μεταφέρει στον κόσμο της φαντασίας; Τίποτα, βασικά. Ειδικά εάν ετοιμάσεις και ένα ζεστό ρόφημα ή νόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσουν το χουχούλιασμα και την ανάγνωσή σου, τότε σίγουρα θα νιώσεις ένα βήμα πιο κοντά στο θαύμα των Χριστουγέννων! Άσε που μετά από τόση γνώση που θα έχεις μαζέψει είναι σίγουρο πως θα μεταμορφωθείς κι εσύ σε ένα σύγχρονο σοφό μάγο!

3. ΤΑΙΝΙΕΣ

Εάν το να διαβάσεις ένα βιβλίο σού φαίνεται μια πολυτέλεια που το χρονικό σου πρόγραμμα δε σου επιτρέπει ή απλά θες κάτι σύντομο και περιεκτικό, τότε τι καλύτερο από τις ταινίες για να σε βάλουν στο κλίμα των γιορτών; Οι επιλογές είναι αμέτρητες: μπορείς να ξαναδείς τις αγαπημένες ταινίες της παιδικής σου ηλικίας, να μαζέψεις την παρέα για μαραθώνιο από κλασικές κωμωδίες που θα σας φέρουν πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων ή να πας από την κλασική οδό των χριστουγεννιάτικων ταινιών που σε τόση αφθονία μας έχουν χαρίσει τα κινηματογραφικά στούντιο! Διαλέγεις και παίρνεις.

4. ΜΟΥΣΙΚΗ

Αν υπάρχει μια σίγουρη συνταγη για να σου αλλάξει και- κυρίως- να σου φτιάξει τη διάθεση, τότε αυτή είναι το να ακούς μουσική. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, φυσικά, θα βρεις σε αφθονία από Mariah Carey και Andrea Bocelli, μέχρι Μάριο Φραγκούλη και την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Όρεξη να ‘χεις! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές άλλες μελωδίες της soul, της jazz, των blues και της swing που μπορούν να σε βάλουν εξίσου εύκολα στο Christmas spirit. Το ποιες θα διαλέξεις είναι θέμα γούστου!

5. ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα Χριστούγεννα είναι από τις εποχές που μας γεμίζουν με πολύ ωραίες αναμνήσεις, χαρά και ευτυχία , αλλά κυρίως… όρεξη! Ναι, η αλήθεια είναι πως με τόσες νόστιμες λιχουδιές που κάνουν την εμφάνισή τους τα Χριστούγεννα, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα, αλλά και να μαγειρέψεις τις δικές σου νοστιμιές! Για να τα καταφέρει δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από μία συνταγή. 

Πηγή: PublicBlog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου