Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Εορταστική Αποτοξίνωση


Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό καταναλώνουμε χωρίς φειδώ γλυκά, βαριά φαγητά και άφθονο αλκοόλ, εξασθενώντας έτσι τον οργανισμό μας στο υπέρτατο σημείο. Συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι τα Φώτα να βρισκόμαστε άρρωστοι στο κρεβάτι. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το προλάβουμε χωρίς να στερηθούμε τους γιορτινούς πειρασμούς. Αρκεί να κάνουμε μια μικρή αποτοξίνωση την επόμενη της κραιπάλης(όλοι ξέρουμε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι μέρες). Θα μου πείτε τώρα "θα πετάξουμε τα φαγητά για να κάνουμε δίαιτα;".. Όχι βέβαια. Μπορούμε απλά να αντικαταστήσουμε το αλκοόλ με νερό και τα 2 βαριά γεύματα που θα καταναλώναμε με ένα ελαφρύ κι ένα κανονικό. 
Φυσικά όταν λέμε ελαφρύ εννοούμε και θρεπτικό.. όπως για παράδειγμα γιαούρτι, μία ή δύο φρυγανιές και ένα φλιτζάνι σούπα(μπορείτε να βρείτε στο super market μεγάλη ποικιλία από ατομικές σούπες knorr σε φακελάκια που γίνονται αμέσως -ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου) και το βράδυ να φάτε ένα πιάτο απ' το χθεσινό φαγητό, όποιο κι αν είναι αυτό(ας πούμε την αλήθεια, όλοι μαγειρεύουμε για ένα λόχο!). Αυτή η μίνι αποτοξίνωση όχι μόνο βοηθάει τον οργανισμό ώστε να μην εξασθενήσει αλλά δίνει και στο στομάχι το χρόνο να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση και να μπορέσει να δεχτεί ομαλά το επόμενο γεύμα. Μα, επίσης, μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε ομαλά στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες χωρίς να καταλάβουμε στέρηση.


2 σχόλια: