Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Suit up!

Οι γυναίκες αγαπούν το ανδρόγυνο στυλ


Στο άκουσμα της λέξης «κοστούμι» πολλοί σκέφτονται ένα βαρετό και άχρωμο επιχειρηματικό συνολάκι που έχει κατά κόρον συνδυαστεί με το συντηρητισμό. Κατά πολλούς πληκτικό και υπερβολικά αρρενωπό, το κοστούμι αποτέλεσε για πολύ καιρό «παιδί ενός κατώτερου θεού» στη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Η παραπάνω αντίληψη, ωστόσο, όλο και φθίνει, καθώς τις οθόνες μας κατακτούν φωτογραφίες άψογου ανδρόγυνου street style. Τα κοστούμια μπορούν να είναι chic, sexy και εξαιρετικά στυλάτα -αν ξέρεις πώς να τα φορέσεις. Το ένδυμα αυτό, που αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο του τηλεοπτικού Barney Stinson, κατακτά σταθερά τις καρδιές και τις γκαρνταρόμπες όλο και περισσότερων γυναικών.

Από τις φανατικές του «αυστηρού» ανδρόγυνου στυλ, μέχρι τις πιο «ριζοσπαστικές» fashionistas, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην φόρεσε περήφανα το δικό της κοστούμι και να μην πρόσθεσε σε αυτό τη δική της «πινελιά».

Αν θες να φορέσεις κι εσύ το δικό σου κοστούμι, έχε στο μυαλό σου τρία πολύ απλά fashion tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το τέλειο ανδρόγυνο look και θα αναβαθμίσουν το ντύσιμό σου στυλιστικά.

1.) Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα κοστούμι που μοιάζει «δανεικό». Σίγουρα στις μέρες μας είναι δύσκολο να έχουμε κολλητό τον ράφτη μας, αλλά τουλάχιστον σιγουρεύσου ότι το κοστούμι -τόσο σε στενή όσο και σε φαρδιά γραμμή- αγκαλιάζει σωστά το σώμα σου. 
2.) Πειραματίσου με το απροσδόκητο. Μη φοβηθείς να συνδυάσεις το κλασικό -αυστηρό- κοστούμι με ένα t-shirt, ένα φούτερ, αθλητικά παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο φαντάζει «αταίριαστο». Θα χαρίσει στην εμφάνισή σου μια casual τσαχπινιά. Άσε που θα και θα κάνεις και fashion statement. 
3.) Παίξε με το χρώμα, τη λάμψη και την υφή. Τα κλασικά μαύρα και γκρίζα κοστούμια είναι υπέροχα, αλλά γιατί να μη δοκιμάσεις και κάτι πιο «χαριτωμένο», όπως ένα έντονο μπλε, ένα ασημί μεταλλιζέ ή ένα καλαίσθητο μοτίβο;

Ακολουθεί μια συλλογή φωτογραφιών των καλύτερων γυναικείων κοστουμιών, όπως αυτά κατέκτησαν τις «πασαρέλες του δρόμου» (ούτως ειπείν street style), με πρώτη και καλύτερη, φυσικά, την Esther Quek, την ιέρεια του ανδρόγυνου στυλ.

























To be continued...

Εικόνες: Google, Pinterest

6 σχόλια: