Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Λιγκουίνι με πέστο παντζαριού

Λιγκουίνι με πέστο παντζαριού


Η επόμενη συνταγή μιλάει από μόνη της. Λιγκουίνι με πέστο παντζαριού. Μια πορφυρή μακαρονάδα για βαλεντίνους με ιταλικό ταμπεραμέντο. Για όλους εμάς που ορκιζόμαστε πίστη στο pesto και τις πενήντα αποχρώσεις των ζυμαρικών. Για όλους εμάς που έχουμε πειραματιστεί συνδυάζοντας τα μακαρόνια μας με κάθε λογής πρωτότυπες "σάλτσες" και λαχανικά. Για όλους εμάς που γιορτάζουμε τον Βαλεντίνο στην κουζίνα. Για εμάς που επιλέγουμε τα αγγελάκια του έρωτα να τα βάλουμε στο πιάτο μας, σαν κατακόκκινες λιχουδιές. 

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και τα ζυμαρικά είναι έρωτας.
Γιατί και του Αγίου Βαλεντίνου είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

ΥΛΙΚΑ
Για το πέστο και τα λιγκουίνι
400 γρ. παντζάρια βρασμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. καρύδια
500 γρ. λιγκουίνι
Τυρί τριμμένο
Δυόσμο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα καραμελωμένα παντζάρια
400 γρ. παντζάρια βρασμένα
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
30 ml ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα παντζάρια
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι και το ζουμί των παντζαριών. Στο τέλος, βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού και 100 ml από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το πέστο
Πολτοποιούμε τα παντζάρια στο multi. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Για τη συναρμολόγηση
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα καραμελωμένα παντζάρια, προσθέτουμε το πέστο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και δυόσμο. Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού, παρμεζάνα και καρύδια.

Πηγή: Κάν' το όπως ο Άκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου