Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Νεραϊδοψωμί

Fairy Bread

Και κάπως έτσι ξεκινάμε το βαλεντινο-αφιέρωμα με μια ανάρτηση νεραϊδένια και λίγο ροζ. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, λολίτες και ονειροπόλοι... Ένα γρήγορο γλυκάκι που εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία του και σε ξελασπώνει όταν έχεις 5 λεπτά να δημιουργήσεις ένα κέρασμα εκ του μηδενός. Πάμε όλοι μαζί: Νεραϊδοψωμί!


Τι κάνεις όταν περιμένεις τις φίλες σου για καφέ και δεν έχεις σχεδόν τίποτα στο ψυγείο; Ή όταν θέλεις ένα γλυκό πρωινό αλλά δεν έχεις τον χρόνο για να μεγαλουργήσεις; Φτιάχνεις fairy bread. 
Το εύκολο αυτό γλυκό είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Αυστραλία και δεν λείπει από τα παιδικά πάρτυ. Επειδή όμως στις λιχουδιές δεν μπαίνει περιορισμός στην ηλικία, το fairy bread μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και με τον καφέ σου πριν φύγεις για δουλειά.

Τι χρειάζεσαι

Ψωμί του τοστ σε φέτες
Βούτυρο
Sprinkles

Πώς θα το φτιάξεις

Απλώνεις το βούτυρο σε κάθε φέτα.
Πασπαλίζεις με sprinkles.
Κόβεις σε τριγωνάκια και σερβίρεις.

* Μπορείς να βάλεις nutella αντί για βούτυρο για extra απόλαυση.
* Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα sprinkles ως επικάλυψη για να διακοσμήσεις ένα γλυκό σάντουιτς με γέμιση nutella, φυστικοβούτυρο(ή PB&J), μαρμελάδα, τυρί κρέμα, φρέσκα φρούτα, καραμέλα ή ακόμη και παγωτό.

Tip: Μην το παρακάνεις γιατί όσο νεραϊδένιο κι αν φαίνεται, δεν του λείπουν οι θερμίδες και η ζάχαρη.

Πηγή: missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου