Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μεγαλώσαμε


Μεγαλώσαμε πια! Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα να πάρεις. Εγώ χρειάζομαι ανθρώπους που να μου αρέσει να τους ακούω να συζητάνε. Να συζητάνε με πάθος για ποίηση, για πολιτική, για λογοτεχνία, για κινηματογράφο, για θέατρο. Και να γεμίζει το σπίτι φωνές, γνώση, πάθος και απόψεις. Ανθρώπους ξύπνιους και καλλιεργημένους, που ξέρω ότι μου λένε την αλήθεια, ακριβώς γιατί δεν έχουνε κανένα λόγο να μου πούνε ψέματα. Και εγώ την αλήθεια τη λατρεύω. Όποιος απομακρύνεται από την αλήθεια οδεύει προς το θάνατο. Τον όποιο θάνατο. Γιατί υπάρχουνε πολλοί.  
- Τζένη Καρέζη

Πηγή: stasoumugdala

9 σχόλια:

  1. ετσι ακριβως
    μεγαλωσαμε πια

    καλημερα Λιζακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μεγαλώσαμε πια! Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα να πάρεις."
    Σωστότατη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ το συνειδητοποιώ κάθε μέρα αυτό. Είναι πολλά πράγματα που θα "δεχόμουν" όταν ήμουν φοιτήτρια γιατί "γιόλο" και τώρα κάθε φορά που σκέφτομαι να κάνω κάτι που με "υποτιμά" απευθείας σκέφτομαι ότι παραμεγάλωσα γι' αυτά τα πράγματα

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι... Περνάμε κάποια φάση της ζωής μας που την έχουμε πατήσει πολλές φορές και αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τον εαυτό μας πέρα από όλα τα άλλα.

      Διαγραφή
    3. Παλιότερα ήταν μόνο θέμα επιβίωσης. Δεν άφηνα τους ανθρώπους να με πληγώνουν. Έχοντας ζήσει το σκοτάδι της κατάθλιψης, προσπαθούσα να συνεχίσω να επιπλέω στην τρικυμισμένη θάλασσα του μυαλού μου.

      Τώρα όμως εκτείνεται και σε πιο απλά πράγματα. Σε πράγματα που δεν θα με πληγώσουν. Σε πράγματα από τα οποία δεν έχω να κερδίσω τίποτα, αλλά ούτε έχω να χάσω κάτι. Σε πράγματα που απλώς με κάνουν να λέω "I'm too old for this shit".

      Διαγραφή
    4. Πολύ καλό και πολύ πολύ ενδιαφέρον! Σε νιώθω απόλυτα!

      Διαγραφή
    5. Χρειαζόμαστε ανθρώπους γύρω μας από τους οποίους να κερδίζουμε κάτι. Να υπάρχουν στις ζωές μας για κάποιο λόγο. Τα πολλά άτομα είναι περιττά. Λίγοι και καλοί.

      Διαγραφή
    6. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο !!!

      Διαγραφή