ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Όλοι ξέρουμε πόσο μπελαλίδικη είναι η αυθεντική μους σοκολάτας και πόσο εύκολο είναι να αποτύχει. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι απανταχού επίδοξοι μάγειρες εφευρίσκουν τρόπους για να γεμίζουν το τραπέζι με εύκολες, πρωτότυπες και γευστικές εκδοχές κλασικών φαγητών και γλυκών. Μία από αυτές τις παραλλαγές θέλει τη μους σοκολάτας σε μια πιο τυρένια εκδοχή - ένα πάντρεμα της μους με το cheesecake. Εκτός από την υπέροχη γλυκόξινη γεύση, η συγκεκριμένη μους βασίζεται στο τυρί κρέμα για να γίνει αφράτη και κρεμώδης, γλιτώνοντας μας από μεγάλο κόπο.
Τη συνταγή για αυτή την πανεύκολη μους σοκολάτας την είδα στην εκπομπή Chef στον αέρα, όπου παρουσιάστηκε ως σοκολατένιο ντιπ για φρούτα. Όταν επιχείρησα να φτιάξω graveyard triffle για να γιορτάσω το Halloween, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτήν την πανεύκολη εκδοχή της μους σοκολάτας, αφού βεβαίως έκανα με μερικές δικές μου προσαρμογές:
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κγ. εσάνς ρούμι
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μια παχιά μους. Μπορούμε να την καταναλώσουμε σκέτη σαν μους σοκολάτας, να το σερβίρουμε με φρούτα ως ντιπ ή να το χρησιμοποιήσουμε σε μια άλλη συνταγή (πχ σε μια τούρτα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου