Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

The Love Witch

'Halloween' το αποψινό μας αφιέρωμα.
Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο διασκεδάζει το μυστικισμό της γιορτής, με ιστορίες μαγείας και "τρόμου".

Το θέμα του φετινού μας αφιερώματος ανοίγει ξανά την ακαδημία μαγισσών και μεταμφιέζει το ιστολόγιο -και μαζί τη συντάκτρια του- σε μικρά μαγισσάκια, σκοτεινά και μυστηριώδη, έτοιμα για ένα ακόμη φεστιβάλ τρόμου στον μπλογκο-εορτασμό του Halloween. Στα ράφια των αναρτήσεων στοιβάζω αποθέματα βοτάνων και κρυστάλλων και με οδηγό το στοιχειωμένο μας αφιέρωμα δημιουργώ ένα μπλογκο-γκριμουάρ στο οποίο καταγράφω το ταξίδι του μεγαλύτερου αφιερώματος του παρόντος ιστολογίου.

Ελάτε, λοιπόν, να φορέσουμε τα μυτερά μας καπέλα και με τα ραβδιά μας ανά χείρας να ξαμοληθούμε σε μαγικές περιπέτειες.

Γητειές και ξόρκια

Αφού σας έκανα μάγισσες για τα ετήσια αφιερώματά μας, ήρθε η ώρα να σας κάνω μικρά "δωράκια". Μαγικά ξόρκια για να τελέσει η μάγισσα μέσα σας μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Μέχρι τότε που οι πύλες του άλλου κόσμου θα κλείσουν ξανά, οι άμαξες θα μεταμορφωθούν σε κολοκύθες και οι μάγισσες του Halloween θα επιστρέψουν στη θνητή και συνηθισμένη ζωή τους. 
Άλλωστε, Halloween χωρίς μάγισσες γίνεται; Δεν γίνεται!
Ας κάνουμε μια μικρή παύση πριν συνεχίσουμε το "στοιχειωμένο" μας αφιέρωμα στο Halloween.  
Καθώς προχωράμε στα ενδότερα του αφιερώματος, οι αναρτήσεις γίνονται αόρατες στον κοινό αναγνώστη. Για να μπορέσετε, λοιπόν, να τις διαβάσετε θα χρειαστείτε μια έξτρα δόση...μαγείας! Είναι καιρός να ξυπνήσουμε τη μάγισσα που κρύβουμε μέσα μας και να εναρμονιστούμε με το μυστικισμό που επιβάλει τούτη η απόκοσμη γιορτή. Κι επειδή δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ανάλογο...ξυπνητήρι στα Jumbo, σας βρήκα μια εναλλακτική.
Halloween χωρίς μάγισσες γίνεται; Δε γίνεται!

Traditional Samhain Love Spells
 
Σήμερα μελετάμε τα πιο επικίνδυνα ξόρκια, τα ξόρκια της αγάπης, της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο της μαγείας. Ξόρκια που καλούν κοντά σας τον ερωτικό σας σύντροφο. Με αφορμή την τελετή αναγόρευσης της σε επίτιμη διδάκτορα της ακαδημίας μαγισσών, η Elaine, η περιβόητη Love Witch, θα παραχωρήσει εκτάκτως σε όλους τους σπουδαστές της μπλογκο-σχολής μαγείας μια διδασκαλία σε Technicolor γύρω από τα ξόρκια αγάπης του Halloween.


Σας εφιστώ, όμως, την προσοχή. Όπως μας διδάσκει ο Οράτιος Σλάγκχορν είναι αδύνατον να κατασκευάσεις ή να απομιμηθείς την αγάπη. Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του εμμονικού έρωτα. Θυμηθείτε· η ιστορία του Λόρδου Βόλντεμορτ ξεκίνησε από ένα ερωτικό φίλτρο...
Amortentia doesn’t really create love, of course. It is impossible to manufacture or imitate love. No, this will simply cause a powerful infatuation or obsession. It is probably the most dangerous and powerful potion in this room — oh yes,” he said, nodding gravely at Malfoy and Nott, both of whom were smirking skeptically. “When you have seen as much of life as I have, you will not underestimate the power of obsessive love. . . .
— Horace Slughorn,
Harry Poter And The Half-Blood Prince

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου