Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Harry Potter: A History of Magic

Harry Potter: A History of Magic
(BBC, 2017)

Στο σημερινό μάθημα Ιστορίας της Μαγείας θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, το βρετανικό κανάλι BBC προέβαλε το ντοκιμαντέρ "Harry Potter: A History of Magic", το οποίο γυρίστηκε με αφορμή την έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, η οποία διοργανώνεται για τον εορτασμό της επετείου από τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος“.

Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα origins του κόσμου που δημιούργησε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ και μιλάει για τα προσωπικά αντικείμενα που δώρισε στην έκθεση. Το ντοκιμαντέρ δείχνει τον κόσμο πίσω από τις κάμερες των ταινιών Χάρι Πότερ, ενώ εμφανίζονται σε αυτό, διαβάζοντας αποσπάσματα των βιβλίων, οι David Thewlis (Remus Lupin), Evanna Lynch (Luna Lovegood), Warwick Davis (Professor Flitwick), Miriam Margolyes (professor Pomona Sprout) και Mark Williams (Arthur Weasley). H Dolores Umbridge (Imelda Staunton) είναι η αφηγήτρια του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια συνέντευξη της Ρόουλινγκ.


When in doubt, go to the library.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου