Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

The Witches of Eastwick

Γητειές και ξόρκια

Αφού σας έκανα μάγισσες για τα ετήσια αφιερώματά μας, ήρθε η ώρα να σας κάνω μικρά "δωράκια". Μαγικά ξόρκια για να τελέσει η μάγισσα μέσα σας μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Μέχρι τότε που οι πύλες του άλλου κόσμου θα κλείσουν ξανά, οι άμαξες θα μεταμορφωθούν σε κολοκύθες και οι μάγισσες του Halloween θα επιστρέψουν στη θνητή και συνηθισμένη ζωή τους. 
Άλλωστε, Halloween χωρίς μάγισσες γίνεται; Δεν γίνεται!
Ας κάνουμε μια μικρή παύση πριν συνεχίσουμε το "στοιχειωμένο" μας αφιέρωμα στο Halloween.  
Καθώς προχωράμε στα ενδότερα του αφιερώματος, οι αναρτήσεις γίνονται αόρατες στον κοινό αναγνώστη. Για να μπορέσετε, λοιπόν, να τις διαβάσετε θα χρειαστείτε μια έξτρα δόση...μαγείας! Είναι καιρός να ξυπνήσουμε τη μάγισσα που κρύβουμε μέσα μας και να εναρμονιστούμε με το μυστικισμό που επιβάλει τούτη η απόκοσμη γιορτή. Κι επειδή δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ανάλογο...ξυπνητήρι στα Jumbo, σας βρήκα μια εναλλακτική.
Halloween χωρίς μάγισσες γίνεται; Δε γίνεται!
Πρώτο ξόρκι της μαγικής μας ακαδημίας για φέτος. Καθώς δεν είχαμε αρκετό χρόνο στο φετινό μας αφιέρωμα για να ξυπνήσουμε τις δυνάμεις μας και να μελετήσουμε ξανά από την αρχή, θα πρέπει να αρκεστούμε στις περσινές μας γνώσεις. Πάρτε χαρτί και στυλό και ξεκινάμε.


Μετά από μια αναζήτηση στα ιερά "βιβλία" άλλων μπλογκο-μαγισσών, ανακάλυψα μερικά ξόρκια για εσάς και για την ιστορία τρόμου που γράφουμε σε αυτό το αφιέρωμα. Αυτή τη φορά επιστρατεύουμε τη "λαϊκή" μαγεία για να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε όσα μας βαραίνουν. Το εν λόγω μαγικό συνδυάζει τη χρήση ενός ψυχολογικού τρικ "οπτικοποίησης" με ένα μαγικό "στιχάκι". Ένα από τα αμέτρητα "τελετουργικά" καθημερινής μαγείας που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο.

Μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά όσο η φετινή, δε θα μπορούσαμε να βρούμε πιο ταιριαστό ξόρκι από αυτό της εξαφάνισης. Αλλά να θυμάστε:


1 σχόλιο: