Φαντάσματα, μάγισσες και βρυκόλακες είναι κλασικές αξίες, αλλά ποιος μας επιβάλλει να γιορτάσουμε το Halloween στη στεριά; Τι κάνουμε αν θέλουμε να οργανώσουμε ένα θεματικό πάρτι "Τρόμος στο βυθό"; Τι ταΐζουμε τους θαλάσσιους καλεσμένους μας;
Σας έχω κι εδώ τη λύση, και δεν είναι άλλη από ψαρο-νοστιμιές! Μπορεί μόλις να γιορτάσαμε την 28η του Οκτώβρη, αλλά το σημερινό μας πιάτο έχει έμπνευση από 25η Μαρτίου. Στην παρακάτω συνταγή το ψαρί παντρεύεται την κολοκύθα και δημιουργεί ένα πιάτο-σημείο αναφοράς για κάθε πάρτι με σειρήνες, γοργονάνθρωπους, κράκεν και γιγάντια καλαμάρια. Για ένα πιο creepy δείπνο, βαφτίστε τον γαλέο...καρχαρία και απολαύστε το με την απόκοσμη υποθαλάσσια συντροφιά σας.
Και πού ξέρετε; Μπορει να περάσει και ο Davy Jones μια βόλτα από το πάρτι σας...
Τηγανητός γαλέος με σάλτσα αρωματικών & πουρέ κολοκύθας
Συστατικά
Για τον πουρέ κολοκύθας
500 γρ. πατάτες
500 γρ. κολοκύθα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
80 γρ. βούτυρο
125 ml ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Για το ψάρι
4 φιλέτα γαλέου Καλλιμάνη, περίπου 160 γρ. το καθένα
αλάτι & άσπρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για τη σάλτσα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
250 ml ζωμό ψαριού
125 ml ξηρό λευκό κρασί
150 γρ creme fraiche"
Οδηγίες
Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ κολοκύθας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμες σε αλατισμένο νέρο και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας είτε ένα πιρούνι είτε ειδικό σκεύος για πουρέ.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και τα 40 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ σιγοβράζουμε τα κομμάτια κολοκύθας προσθέτοντας 40 γρ. βούτυρο, το κουρκουμά και ένα μικρό φλιτζάνι νερό.
Όταν μαλακώσει η κολοκύθα, την κάνουμε και αυτή πουρέ και τη προσθέτουμε στο πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, ξίδι και μοσχοκάρυδο κατά τη προτίμησή μας.
Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε βούτυρο για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού, το λευκό κρασί και βράζουμε. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε την crème fraiche και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι που να εξατμιστεί και να μείνει η μισή ποσότητα.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε το γαλέο με πουρέ και τη σάλτσα.
Πηγή: gourmed.gr
ΨάριαΨάριαΨάριαΨάρια <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ; Σου βρήκα τρόπο να παντρέψεις ακόμη και τα ψάρια με το Χάλλογουιν -νομίζω ότι το έχω ήδη τερματίσει από τη δεύτερη χρονιά αυτό το αφιέρωμα χαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΓενικά πιστεύω ότι και να σου ζητήσω μπορείς να βρεις για να το συνδυάσεις με το Halloween...
ΔιαγραφήΤα έχεις τερματίσει τα level :P
Χαχαχαχαχαχα μετά τα gifάκια Supernatural, ένα αφιέρωμα Halloween για τα πάντα χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Διαγραφή