Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Η μαγειρική του Halloween

Βρισκόμαστε δύο, μόλις, ημέρες πριν από το Halloween και ο τρομο-πυρετός εντείνεται! Τη Δευτέρα έχουμε πάρτι και ακόμη δεν έχουμε μαγειρέψει τίποτα. Στο περσινό αφιέρωμα μπορείτε να βρείτε αμέτρητες ιδέες για ένα συναρπαστικά creepy μπουφέ, αλλά το αφιέρωμα δεν τελειώνει εκεί. Φορέστε τις ποδιές σας και μπείτε στην κουζίνα του κάστρου ή της σπηλιάς σας και πάμε να ετοιμάσουμε ένα σωρό νοστιμιές για το τρομακτικό μας πάρτι!

Ζυμαρικά με κολοκύθα και μπέικον


Μερίδες: 2 άτομα 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συστατικά

350 γρ κολοκύθα βάρος καθαρισμένης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
3-4 λωρίδες καπνιστό μπέικον
250 ζυμαρικά
100 γρ φέτα
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.


Τη βάζουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το σκόρδο τη ρίγανη το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ανάβουμε το φούρνο στο δυνατό γκριλ και βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας μια δυο φορές.


Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο ταψί με την κολοκύθα. ανεβάζουμε το ταψί στην πάνω πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι το μπέικον να ψηθεί και προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια. Αφήνουμε ακόμη 1-2 λεπτά.


Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Καβουρντίζουμε επίσης ελαφρά το κουκουνάρι.

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως μοιράζοντας από πάνω το μείγμα της κολοκύθας το κουκουνάρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις
  • Τα ζυμαρικά που χρησιμοποίησα ήταν ριγκατόνι, μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν.
  • Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μπέικον ή κάποιο απάκι.
  • Η εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη Κατερίνα Ρεμούνδου πρότεινε αντί του μπέικον λουκάνικο χωριάτικο και λίγο δεντρολίβανο. Την ευχαριστώ πολύ και θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου