Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Have a biscuit, Potter

Το Halloween χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα γλυκών· από τα πιο απλά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια μέχρι τις πιο ευφάνταστα creepy γλυκές δημιουργίες. Το γλυκό που είναι, όμως, παντός καιρού και πάσης ηλικίας είναι αναμφίβολα τα μπισκότα. Από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι τα Χριστούγεννα, και από το Πάσχα μέχρι τη Γιορτή της Μητέρας, τα μπισκότα έχουν παραλλαγές για κάθε γιορτή και πάσαν περίσταση.

Το καπέλο της μάγισσας
Πηγή: umami


Υλικά

Για κάθε καπέλο
1 μπισκότο κανέλας 
1 χωνάκι για παγωτό
Για τη διακόσμηση 
2 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα για κάθε καπέλο
καραμελίτσες πολύχρωμες (στρογγυλές ή τετράγωνες, γεμιστές ή απλές)
κορδόνι γλυκόριζας κόκκινο ή μαύρο ή κορδόνια ζελέ 

Εκτέλεση

Σχεδιάζουμε στη μέση κάθε μπισκότου ένα κύκλο στη διάμετρο που έχει το χωνάκι του παγωτού. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ένα κουταλάκι την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κύκλου που έχουμε σχεδιάσει επάνω στο μπισκότο και 2 -3 χιλ. πιο έξω σε ύψος 5 χιλ. Πιέζουμε το χωνάκι για να κολλήσει. Είναι σημαντικό να πιέσουμε καλά, για να παραμείνει σταθερό το χωνάκι επάνω στο μπισκότο. Κολλάμε γύρω από τη βάση τις καραμέλες, πιέζοντας επάνω στην κουβερτούρα. Έτοιμα τα μαγικά καπέλα!
Α.Τ.


Ας πάρουμε, όμως, μερικές ακόμη ιδέες για τα δικά μας τρομο-μπισκότα του φετινού Halloween. Gingerbread vampires, cookie monsters, voodoo gingerbread dolls, φαντάσματα, σκελετοί, μαύρες γάτες...εσύ τι θα διαλέξεις; Οι επιλογές άπειρες και όλες εντυπωσιακές και πεντανόστιμες! 





*Bonus points για τα μπισκότα-πινιάτα, με γέμιση ζαχαρωτών*

1 σχόλιο: