Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Elevator to Another World

'Halloween', το αποψινό μας αφιέρωμα. 
Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο διασκεδάζει το μυστικισμό της γιορτής, με μικρές ιστορίες "τρόμου". 

Ντύνω το ιστολόγιο και τη φωνή μου μ' ένα σκοτεινό πέπλο ποεϊκού μυστηρίου και προχωρώ το αφιέρωμα ένα βήμα παραπέρα. Αναδημοσιεύω ανάμεσα στα τερατο-quiz και μερικές "τρομακτικές ιστορίες" που θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν τις τρίχες του αυχένα σας να σηκωθούν. Σαν το κοράκι του ποιήματος του Πόε, χτυπούν κι αυτές επίμονα τις οθόνες σας...

Απόψε θα είμαι ο ξεναγός σας. Μαζί θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των σκιών. Φανταστείτε μια -βγαλμένη από film noir- μαυροντυμένη γυναικεία φιγούρα, μ' ένα μαύρο πλατύγυρο καπέλο. Μια femme fatale. Θα είμαι καλύτερη στη δουλειά μου αν με βλέπετε έτσι. Κάτω απ' τη σκιά του καπέλου μου, σας κοιτώ με ένα πολύ έντονο βλέμμα. Η φωνή μου, σαν σειρήνα, σας δένει με τα μάγια της και σας παρασύρει στο ερεβώδες σκοτάδι. Σας περικυκλώνει ο καπνός του τσιγάρου μου. Μη νιώθετε άβολα, είναι όλα μέρος του show. Στα κόκκινα σαν αίμα χείλη μου, ένα αδιόρατο μειδίαμα. Αυτό ίσως θα έπρεπε να σας τρομάζει. Θα προσπαθήσω να σταθώ καλός αφηγητής. Θα σας κάνω και να γελάτε πού και πού. Ή να ακούτε μακάβρια γέλια από το πουθενά.

Ελπίζω να μη φοβάστε...

Αγνοήστε το γέλιο μου.

Τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια:

Αυτό το παιχνίδι μοιάζει να προέρχεται από έναν Κορεάτικο ιστότοπο. Καθώς ο συντάκτης του αγγλικού άρθρου -από το οποίο προέρχεται αυτό το μετάφρασμα- δε μιλά την Κορεάτικη γλώσσα, βασίστηκε σε μια μεταφρασμένη έκδοση του παιχνιδιού, ώστε να συντάξει ένα σαφή οδηγό γι' αυτό το απόκοσμο παιχνίδι τρόμου. 

Όσον αφορά τον "άλλο κόσμο", στον οποίο σε οδηγεί αυτό το παιχνίδι τρόμου, είναι ασαφής η ακριβής έννοια(ως προς το ποιος θα μπορούσε να είναι και με τι χαρακτηριστικά να παρουσιάζεται στον παίκτη), ωστόσο όποια κι αν είναι αυτή -όπως και με κάθε άλλο "επικίνδυνο" παιχνίδι ανάλογου περιεχομένου- "παίζετε" με δική σας υπευθυνότητα.

Παίκτες:
1 βασικός παίκτης

Προαπαιτούμενα:
1 κτίριο, τουλάχιστον δεκαόροφο, με ανελκυστήρα. Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού.

Οδηγίες:

Ξεκινώντας το εγχείρημα:
  1. Εισέλθετε στο κτίριο και στον πρώτο όροφο μπείτε στον ανελκυστήρα μόνοι. Μην συνεχίζετε το "παιχνίδι" αν είναι κάποιος άλλος μέσα στον ανελκυστήρα μαζί σας.
  2. Πιέστε το μπουτόν του τετάρτου ορόφου.
  3. Όταν ο ανελκυστήρας φτάσει στον τέταρτο όροφο, μην βγείτε έξω. Αντιθέτως, παραμείνετε στον ανελκυστήρα και πιέστε το κουμπί του δευτέρου ορόφου.
  4. Όταν φτάσετε στο δεύτερο όροφο, παραμένετε στο ασανσέρ και πιέζετε το κουμπί του έκτου ορόφου.
  5. Στον έκτο όροφο, συνεχίζετε να μένετε στο ασανσέρ και πιέζετε το μπουτόν του δευτέρου ορόφου.
  6. Όταν βρεθείτε στο δεύτερο όροφο ξανά, παραμείνετε στον ανελκυστήρα και πιέστε το κουμπί που θα σας οδηγήσει στο δέκατο όροφο.
  7. Στο δέκατο όροφο, παραμένετε ακόμη στο ασανσέρ και πιέζετε το κουμπί του πέμπτου ορόφου.
  8. Όταν φτάσετε στον πέμπτο όροφο, μια νεαρή γυναίκα ίσως μπει στο ασανσέρ. Μην την κοιτάξετε: μην της μιλήσετε. Δεν είναι αυτή που φαίνεται.
  9. Πιέστε το μπουτόν του πρώτου ορόφου. Αν ο ανελκυστήρας αρχίζει να ανεβαίνει προς τον δέκατο όροφο αντί να κατέβει στον πρώτο, μπορείτε να συνεχίσετε. Αν ο ανελκυστήρας κατέβει στον πρώτο όροφο, βγείτε από το θάλαμο με το που ανοίξουν οι πόρτες. Μην κοιτάξετε πίσω. Μην μιλήσετε.
  10. Αν ανέβει στο δέκατο όροφο, μπορείτε είτε να επιλέξετε να εξέλθετε από τον ανελκυστήρα, είτε να παραμείνετε μέσα. Αν επιλέξετε να αποχωρήσετε, και εφόσον έχει εισέλθει η γυναίκα στον πέμπτο όροφο, θα σας ρωτήσει "Πού πηγαίνεις;". ΜΗΝ της απαντήσετε. ΜΗΝ την κοιτάξετε.
  11. Θα καταλάβετε ότι φτάσατε στον άλλο κόσμο από μία και μόνη ένδειξη: Ο μόνος άνθρωπος που θα είναι παρών θα είστε εσείς.

Το ταξίδι της επιστροφής:

Αν επιλέξατε να παραμείνετε στον ανελκυστήρα στο δέκατο όροφο:
  1. Πιέστε το μπουτόν του πρώτου ορόφου. Αν δεν λειτουργεί, συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να λειτουργήσει.
  2. Μόλις ο ανελκυστήρας φτάσει στον πρώτο όροφο, εξέλθετε με το που ανοίξουν οι πόρτες. Μην κοιτάξετε πίσω. Μην μιλήσετε.

Αν επιλέξατε να εξέλθετε από τον ανελκυστήρα στο δέκατο όροφο:
  1. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την επιστροφή σας τον ίδιο ανελκυστήρα με τον οποίο φτάσατε εκεί.
  2. Όταν εισέλθετε στον ανελκυστήρα, πιέστε τα μπουτόν με την ίδια σειρά με την οποία τα πατήσατε στα βήματα 2 με 8 του πρώτου μέρους του "ταξιδιού" σας. Θα πρέπει να καταλήξετε στον πέμπτο όροφο.
  3. Όταν φτάσετε στον πέμπτο όροφο, πιέστε το κουμπί του πρώτου ορόφου. Ο ανελκυστήρας θα αρχίσει ξανά να ανεβαίνει προς το δέκατο όροφο. Πιέστε οποιοδήποτε μπουτόν, ενός διαφορετικού ορόφου, για να ακυρώσετε την άνοδο. ΠΡΕΠΕΙ να πιέσετε το κουμπί που θα ακυρώσει την άνοδο εγκαίρως ΠΡΙΝ φτάσετε στο δέκατο όροφο.
  4. Αφού φτάσετε στον πρώτο όροφο, ελέγξτε προσεκτικά το περιβάλλον γύρω σας. Αν οτιδήποτε μοιάζει παράξενο -ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια- ΜΗΝ εξέλθετε από τον ανελκυστήρα. Αν εντοπίσετε κάτι λάθος, επαναλάβετε το 2ο βήμα μέχρι το περιβάλλον να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση(όταν όλα θα φαίνονται ξανά όπως πρέπει). Εφόσον είστε σίγουροι ότι έχετε επιστρέψει στο δικό σας κόσμο, μπορείτε να εξέλθετε με ασφάλεια από τον ανελκυστήρα.

Επιπρόσθετες σημειώσεις:

Όταν φτάσετε στον άλλο κόσμο, ο όροφος ο οποίος θα ξεπροβάλει μπροστά σας θα μοιάζει σχεδόν ολόιδιος με εκείνον από τον δικό σας κόσμο, εκτός από δύο πράγματα: όλα τα φώτα θα είναι σβηστά, και το μόνο πράγμα που θα μπορείτε να διακρίνετε από το παράθυρο θα είναι ένας κόκκινος σταυρός στο βάθος.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, MP3 players κ.α. δεν λειτουργούν στον άλλο κόσμο, άλλοι λένε ότι λειτουργούν.

Η επιστροφή στο δικό σας κόσμο μπορεί να είναι δυσκολότερη απ' ότι φαίνεται· μπορεί να αποπροσανατολιστείτε και να ξεχάσετε με ποιον ανελκυστήρα φτάσατε εκεί· ο ανελκυστήρας μπορεί να μοιάζει να απομακρύνεται από εσάς καθώς προχωράτε προς το μέρος του· και ούτω καθεξής. Παραμείνετε σε εγρήγορση και συγκεντρωθείτε.

Αν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, λιποθυμήσετε ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο χάσετε τις αισθήσεις σας, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε στο σπίτι σας. Ωστόσο, σιγουρευτείτε ότι έχετε εξετάσει προσεκτικά το περιβάλλον στο οποίο ξυπνήσατε το "σπίτι σας" στο οποίο επιστρέψατε ίσως να μην είναι εκείνο από το οποίο αρχικά αναχωρήσατε  ώστε να επιχειρήσετε αυτό το τελετουργικό.

Σχετικά με τη Γυναίκα του Πέμπτου Ορόφου:

ΜΗΝ της μιλήσετε.

ΜΗΝ την κοιτάξετε.

Αν το κάνετε, μπορεί εκείνη να αποφασίσει να σας κρατήσει για τον εαυτό της...

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αυτό το παιχνίδι είναι ταμάμ για μένα που έναν όροφο να ανέβω βαριέμαι τη ζωή μου χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Xaxaxaxaa εμείς μένουμε 8 και κάνουμε ανάσταση μέχρι να φτάσει σε εμάς και να ναι και άδειο να μας χωράει...άστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωχ παναγία μου βαρέθηκα μόνο που το άκουσα χαχαχαχαχαχαχαχα
      Εγώ αν έμενα τόσο ψηλά θα κουβαλούσα κι ένα βιβλίο στο ασανσέρ να περάσει η ώρα :Ρ

      Διαγραφή