Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τρόμος στην κουζίνα!

Τρο-νοστιμιές!


Αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού του Halloween τα spooky φαγητά, που συμπληρώνουν την ανατριχιαστική διακόσμηση του σπιτιού, με τα γλυκά στο επίκεντρο και την κολοκύθα να κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές γεύσεις. Όσο πιο creepy είναι το food styling, τόσο περισσότερο σε βάζει στο mood τούτης της απόκοσμης γιορτής και τόσο περισσότερο κάνεις κέφι εσύ και οι φίλοι σου. Μάγισσες, φαντάσματα, ζόμπι και άλλα διάσημα τέρατα του κινηματογράφου βγαίνουν στο προσκήνιο και κλέβουν την παράσταση στα Halloween party. 

Στις παρακάτω φωτογραφίες ακολουθούν spooky νοστιμιές για όλα τα γούστα, για όλα τα επίπεδα δυσκολίας (μπορείτε να βρείτε ιδέες DIY Halloween λιχουδιές για επίδοξους μάγειρες από επίπεδο "μαστροχαλαστής" μέχρι "pastry chef") και για όλα τα...κουράγια! Όσοι τολμηροί σπεύσατε αμέσως στην κουζίνα και γεμίστε το σπίτι με τις τρο-νοστιμιές σας! 

Όσο για μένα; Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει τα δάχτυλα της μάγισσας, spooky μπισκότα σε διάφορα σχήματα και graveyard trifle. Κι επειδή η κολοκύθα έχει την τιμητική της, από κολοκυθένιες γεύσεις έχω φτιάξει ριζότο με κολοκύθα, αρκετούς Pumpkin Spice Lattes, σούπα λαχανικών με κολοκύθα και μια σαλάτα με μια ελαφριά vinaigrette κολοκύθας και ψητούς κολοκυθόσπορους(από την κολοκύθα που σκάλισα)
Κι επειδή μου έχουν μείνει ακόμη τόνοι κολοκύθας, για τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι κολοκυθόσουπα βελουτέ, muffins κολοκύθας, ζυμαρικά au gratin με κολοκύθα, pumpkin bread, pumpkin pancakes και pumpkin grilled cheese. Μπορεί να καταλήξω, όμως, σε άλλες γεύσεις... Ποιος ξέρει;



































































Άντε, τι περιμένετε; Ξεκινήστε να μαγειρεύετε!



Happy Halloween!

1 σχόλιο: