Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Βιβλιοκουβέντες

Booktalks: Το βιβλιοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο που συνδυάζει γνώση, καφέ και θάλασσα...


Η ιστορία του Booktalks είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δύο φιλόδοξα παιδιά, ο Άγης Αθανασιάδης και η Κατερίνα Μαλακατέ αποφάσισαν να κάνουν την μεγάλη τους αγάπη, επάγγελμα. Και όταν λέμε για μεγάλη αγάπη σαφώς εννούμε το "βιβλίο". Ο Άγης ύστερα από 20 χρόνια σε αμερικανική πολυεθνική εταιρεία και η Κατερίνα (φαρμακοποιός) πήραν την μεγάλη απόφαση -εν καιρώ κρίσης- να επενδύσουν στον υπέροχο συνδυασμό καφέ, βιβλίο και θάλασσα. Στράφηκαν στην αγορά των Νοτίων Προαστίων διότι θεώρησαν αφενός ότι δεν υπάρχει ανάλογος χώρος στις περιοχές αυτές και αφετέρου όλη η ζωή τους είναι "η ζωή στη θάλασσα".


«Το Παλαιό Φάληρο και η Νέα Σμύρνη ήταν οι αρχικές μας επιλογές έτσι κι αλλιώς, απλά βρέθηκε το κατάστημα όπως το θέλαμε στο Παλαιό Φάληρο. Καταλήξαμε εδώ και έχουμε αρχίσει να ερωτευόμαστε την περιοχή», εξηγούν χαρακτηριστικά.

Το Booktalks αποπνέει μια σπιτική ατμόσφαιρα και στόχος του ιδιοκτητών είναι το βιβλιοπωλείο να μην αποτελεί ένα απρόσωπο μαγαζί αλλά όποιος μπαίνει σ' αυτό να αισθάνεται σαν το σπίτι του. «Αισιοδοξούμε ότι θα προσελκύσουμε ανθρώπους που αισθάνονται άβολα σε ένα απρόσωπο βιβλιοπωλείο ή που δεν θα πάνε να αγοράσουν βιβλίο από το σούπερ μάρκετ βάζοντάς το στο καλάθι με τα ψώνια της εβδομάδας. Η πολύχρονη αναγνωστική μας εμπειρία και η προσωπική μας ματιά πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε», δηλώνουν αρχικά για να προσθέσουν εν συνεχεία:


«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και δείχνει εμπιστοσύνη στις επιλογές μας και στις προτάσεις μας». Οσο για την ταυτότητα του βιβλιοπωλείου είναι καθαρά «βιβλιοφιλική». «Εχουμε μια μεγάλη γκάμα προτάσεων με έμφαση στη λογοτεχνία, διότι αυτό είναι το είδος που γνωρίζουμε καλύτερα».

  

Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου 58 και Αρτέμιδος 47 στο Παλαιό Φάληρο και σας περιμένει να το επισκεφτείτε και είμαστε σίγουροι πως θα το αγαπήσετε.

Πηγή: athensmagazine

5 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφο! Θα το χω υπόψην μου για την επόμενη φορά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην πάει άκλαυτο το καημένο, γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε τη μανία να πηγαίνουμε συνεχώς στα ίδια και τα ίδια, όταν ανοίγει κάτι διαφορετικό να το σνομπάρουμε και μετά να κλαιγόμαστε ότι δεν έχουμε επιλογές

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα ισχύειι ρεε συ..... Μακάρι το εύχομαι!

      Διαγραφή
    3. Μα αφού είμαστε κολλημένα μυαλά :Ρ

      Διαγραφή