Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Library Hotel

Library Hotel: Ξενοδοχείο για… βιβλιοφάγους!

Συνδυάζει διάβασμα και διακοπές, αφού καθένα από τα 60 δωμάτιά του διαθέτει πάνω από 150 βιβλία. Το ξενοδοχείο Library Hotel της Νέας Υόρκης έχει πάνω από 6.000 τίτλους συνολικά, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών. 


Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με βάση το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey, που είναι ένας τρόπος οργάνωσης της ανθρώπινης γνώσης και χρησιμοποιείται από πολλές βιβλιοθήκες σε όλον τον κόσμο.


Κάθε όροφος του ξενοδοχείου είναι αφιερωμένος σε μία από τις 10 κύριες κατηγορίες του συστήματος (κοινωνικές επιστήμες, λογοτεχνία, γλώσσες, ιστορία, μαθηματικά και φυσική, γενικές γνώσεις, τεχνολογία, φιλοσοφία, τέχνες και θρησκείες)και κάθε δωμάτιο διακοσμημένο με βάση ένα συγκεκριμένο είδος ή θεματολογία από αυτές τις κατηγορίες. 

Ανάλογα με τον όροφο οι ένοικοι θα επιλέξουν την αντίστοιχη επιστήμη και θα μελετήσουν επί του συγκεκριμένου θέματος. 


Στο χώρο του εστιατορίου και του lobby υπάρχουν επιπλέον βιβλία, ενώ στο αναγνωστήριο οι επισκέπτες μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους στη μελέτη αγαπημένων κόμικ και σπάνιων τίτλων.

Πηγή: Ρerierga.gr

7 σχόλια: