Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Έξυπνα νυχτοπούλια

Οι έξυπνοι άνθρωποι κοιμούνται… πιο αργά το βράδυ!

Στο «Study Magazine» ο Satoshi Kazanawa, ψυχολόγος στο London School of Economics and Politics Science, ανέφερε ότι ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι. 


«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες "στροφές" από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», επισημαίνει ο ίδιος. Ο Kazanawa υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια έπεφταν για ύπνο με τη δύση του ηλίου και ξυπνούσαν με την ανατολή του.

Ο μέσος εγκέφαλος προσαρμόστηκε στο να ακολουθεί αυτήν τη συνήθεια ύπνου ενώ οι πιο «περίεργοι» και διανοούμενοι αψήφησαν αυτό τον κανόνα και δημιούργησαν έναν δικό τους για να διαφοροποιηθούν από τη μάζα. 

Τα ευρήματα της ερευνάς που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς Αμερικανούς μάς δίνουν τα έξης αποτελέσματα: Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 π.μ. και ξυπνάνε 07:20 μ.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξύπναγαν στις 7:52 μ.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125. Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:32 μ.μ. και είχαν IQ μεταξύ 90 και 110. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.

Πηγή: Ρerierga.gr

7 σχόλια:

 1. "«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες "στροφές" από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10"

  Τώρα εξηγούνται όλα :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντα το ήξερα ότι υπήρχε μια κρυφή αιτία πίσω από την ύπαρξη των πλασμάτων της νύχτας ;)

   Διαγραφή
  2. Και εγώ πάντα περίμενα μια επιστημονική έρευνα για να το αποδεικνύει :P

   Διαγραφή
  3. Εκτύπωσε τη και καν' τη κορνίζα :Ρ

   Διαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ θεούλααα <3

   Διαγραφή
  5. χαχαχαχαχαχαχαχαχα απλά να βρούμε καμιά καλύτερη εικόνα στο γουιχαρτιτ επειδή εδώ χρησιμοποίησα εκείνη που είχε ήδη το άρθρο :Ρ

   Διαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ <3

   Διαγραφή