Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Μπανανοκαραμελομπισκοτογλυκό


Banoffe

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν ανέβασα τη συνταγή του γλυκού που έφτιαξα στη μαμά μου για τα γενέθλια της(12/02). Η τούρτα που της έφτιαξα ήταν μια παραλλαγή του γλυκού banoffe, ενός πολύ εύκολου και πολύ γευστικού γλυκού(δύο άτομα το τσακίσαμε μέσα σε ούτε 3 μέρες!). Δοκιμάστε το κι εσείς και δε θα χάσετε!

Υλικά:
1½ πακέτο πτι μπερ σοκολάτας
3κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 βάζο καραμέλα γάλακτος(ή 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κλειστό βρασμένο για 30' στη χύτρα)
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
500γρ σαντιγύ
προαιρετικά:
σιρόπι σοκολάτας(το ρίχνουμε πάνω απ' τις μπανάνες)
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(για τη σαντιγύ)
λίγο κακάο για το πασπάλισμα
ζαχαρωτές πέρλες

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι(προαιρετικά προσθέτουμε μερικά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας για περισσότερη γεύση) ώστε να γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο, αλλά δεν το παρακάνουμε γιατί θα σκληρύνει όταν παγώσει). Στη συνέχεια τα βάζουμε σ' ένα τσέρκι και τα πατικώνουμε ώστε να απλωθούν και να φτιάξουν τη βάση. Στρώνουμε την καραμέλα γάλακτος και από πάνω τις φέτες μπανάνας. Αν η καραμέλα γάλακτος σας βγει πιο ρευστή απ' ότι θα θέλατε -όπως έπαθα κι εγώ επειδή βιάστηκα να τη βγάλω- δεν πειράζει(θα είναι πολύ νόστιμη μόνο που δεν θα στέκεται στο σερβίρισμα), απλά αφήνουμε το γλυκό λίγο να κρυώσει πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Με κορνέ σχηματίζουμε ροζέτες σαντιγύ(προαιρετικά χρωματισμένη) ή -αν βαριόμαστε- την απλώνουμε με σπάτουλα, όπως σε τούρτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Από πάνω προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο κακάο(εγώ έτριψα σοκολάτα μαρς). Πριν σερβίρουμε, βγάζουμε το πλαϊνό μέρος του τσέρκι και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Προαιρετικά πάνω στο κάθε κομμάτι πασπαλίζουμε ζαχαρωτές πέρλες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου