Μαγειρέματα..
Καιρό είχα να γράψω
συνταγή στο μπλογκ μου.. Αποφάσισα να
κάνω τη μεγάλη επιστροφή με αυτή την
πολύ απλή και ιδιαίτερα γευστική -true
story, δοκιμασμένη- συνταγή
με αυγά.
Πολλές φορές
τυχαίνει να ξεμείνεις στο σπίτι με 1-2
αυγά, να είναι βραδάκι, να 'χεις μια
λιγούρα και το μόνο που σου έρχεται στο
μυαλό να είναι αυγά μελάτα ή μάτια. Αυτή
η συνταγή πραγματικά θα σου λύσει τα
χέρια. Γιατί θέλει πραγματικά πολύ λίγα
υλικά. Απ' την άλλη, αν εσύ βολεύεσαι και
με 2 αυγά μελάτα, κράτα τη συνταγή. Μπορείς
να το μαγειρέψεις για να εντυπωσιάσεις
το πρόσωπο. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
Απλά μην ξεχνάς
ότι δεν είναι και για χόρταση..
Υλικά:
2 αυγά
½ κ.γ. Μαργαρίνη
Λίγο γάλα εβαπορέ
ή κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλάκια
κεφαλογραβιέρα τριμμένη (κίτρινο τυρί)
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα αυγά
ολόκληρα -χωρίς να σπάσουν οι κρόκοι-
στο σκεύος (πυρίμαχο μπολάκι) του σουφλέ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Από πάνω
μπορούμε να βάλουμε λίγο θυμάρι για
άρωμα. Ψήνουμε στους 165º
C για
12' λεπτά(στα 10' ελέγχουμε).
Σερβίρουμε
με μπαστουνάκια φρυγανισμένου ψωμιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου