Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μικρή γκουρμεδιά!


Μαγειρέματα..

Καιρό είχα να γράψω συνταγή στο μπλογκ μου.. Αποφάσισα να κάνω τη μεγάλη επιστροφή με αυτή την πολύ απλή και ιδιαίτερα γευστική -true story, δοκιμασμένη- συνταγή με αυγά.
Πολλές φορές τυχαίνει να ξεμείνεις στο σπίτι με 1-2 αυγά, να είναι βραδάκι, να 'χεις μια λιγούρα και το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό να είναι αυγά μελάτα ή μάτια. Αυτή η συνταγή πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. Γιατί θέλει πραγματικά πολύ λίγα υλικά. Απ' την άλλη, αν εσύ βολεύεσαι και με 2 αυγά μελάτα, κράτα τη συνταγή. Μπορείς να το μαγειρέψεις για να εντυπωσιάσεις το πρόσωπο. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
Απλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι και για χόρταση..
Αυγά “en cocotte
Υλικά:
2 αυγά
½ κ.γ. Μαργαρίνη
Λίγο γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλάκια κεφαλογραβιέρα τριμμένη (κίτρινο τυρί)
Αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τα αυγά ολόκληρα -χωρίς να σπάσουν οι κρόκοι- στο σκεύος (πυρίμαχο μπολάκι) του σουφλέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε λίγο θυμάρι για άρωμα. Ψήνουμε στους 165º C για 12' λεπτά(στα 10' ελέγχουμε).
Σερβίρουμε με μπαστουνάκια φρυγανισμένου ψωμιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου