Γλυκό
απογευματινό...
Κι ενώ ετοιμάζομαι να φύγω σήμερα το απόγευμα, κάνω ένα γλυκό διάλειμμα μ' ένα γαλλικό καφέ και φρυγανιές με μαρμελάδα(σπιτική, απ' τα χεράκια μιας κουμπάρας). Ναι, δεν λέω, κανονικά έπρεπε να επιλέξω αγγλικό τσάι -με δυο σταγόνες λεμόνι και γάλα. Αλλά εγώ μια χαρά βολεύομαι με καφέ και 1κ.γ. γάλα. Χαχαχα Παράλληλα ακούω μουσικούλα. Χαλαρή. Όπως πάντα, άλλωστε, όταν γράφω.
Άλλο ένα σ/κ στο πατρικό μου έφτασε στο τέλος του(μεταξύ μας ήμουν εδώ από Πέμπτη μέχρι Τρίτη). Πάλι γυρνάω πίσω. Στο σχέδιο Αθηνά. Στην αναμονή ανακοίνωσης της Συγκλήτου. Στις συνελεύσεις. Στις καταλήψεις. Στο πήξιμο. Χωρίς ίντερνετ. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο να κάνω. Με μια ελπίδα ν' ανοίξει πάλι ο καιρός και να ξαναρχίσω το περπάτημα μου(5 μέρες τώρα -με τις βροχές και το κρύο- το στερήθηκα). Να ξεδώσω.


Να φοράω τα γυαλιά μου και να σηκώνω ψηλά το κεφάλι στην καφετέρια. Να ζεσταίνεται το πρόσωπο μου με τη θέρμη της ηλιόλουστης μέρας. Οι ηλιαχτίδες να διαπερνούν το σκούρο φακό των γυαλιών και να φωτίζει το βλέμμα μου -κι ας μην το βλέπει κανείς. Μια γουλιά cappuccino fredo -σκέτο με κανέλα- και σηκώνω τα μανίκια. Ο ήλιος να χαϊδεύει απαλά το δέρμα μου. Να παίρνω το πρώτο ηλιοκαμένο χρωματάκι. Να γίνεται λίγο πιο σταρένιο. Να κοκκινίζουν ελαφρά τα μάγουλα μου. Να γίνεται πιο λαμπερό το δέρμα στο ντεκολτέ μου. Πόσο αγαπώ αυτή την ανοιξιάτικη λάμψη! Σαν να ανθίζεις κι εσύ μαζί με όλη τη φύση.. Απέναντι να χαϊδεύουν τα ήσυχα κύματα την προκυμαία. Ένας ρυθμικός παφλασμός. Το θαλασσινό αεράκι χτυπά απαλά το πρόσωπο μου. Η θαλασσινή αύρα με περικυκλώνει και σχεδόν νιώθω το αλάτι στο δέρμα μου. Τεντώνω τα χέρια μου και αναστενάζω μ' ευχαρίστηση. Η απόλυτη χαλάρωση. Σαν μια γάτα που λιάζεται.

Δεύτερον, βάζετε πάντα lip butter μαζί με το κραγιόν. Έτσι, καταφέρνουμε πολλά πράγματα: μαλακώνουν τα χείλη(έτσι δεν έχεις και το ενοχλητικό εφέ με τα σκασμένα χείλη που κάνουν κυματισμό και φαίνονται ακόμη πιο έντονα με το κόκκινο κραγιόν σου), το μακιγιάζ γίνεται πιο διακριτικό(και πρωινό αντίστοιχα), τα χείλη αποκτούν μια λάμψη και φαίνονται έτσι πιο σαρκώδη, το εφέ αυτό(lip gloss) σου δίνει μια ανοιξιάτικη αθωότητα(και μάλιστα χωρίς να κολλάνε τα χείλη σου). Το lip butter που χρησιμοποιώ εγώ είναι απ' τη συλλογή του Korres, πιο συγκεκριμένα το mandarin(κόκκινο). Η συγκεκριμένη συλλογή, εκτός του ότι είναι φυτική κι έχει καλύτερο αποτέλεσμα, έχει πολύ έντονο χρώμα. Έτσι, ακόμη και σκέτο να το φορέσεις δίνει ένα υπέροχο -φυσικό- κόκκινο χρώμα στα χείλη. Σας λέω, ακόμη και η Χιονάτη αν ζούσε σήμερα, αυτό θα φορούσε. Προχωράμε, όμως στα χείλη και πως τα βάφουμε. Αρχικά, βάζουμε λίγο κραγιόν(όσο πιο σκούρο, τόσο λιγότερο) και απλώνουμε με τα χείλη μας. Ταμπονάρουμε ελαφρά με το δάχτυλο μας. Αν το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο απ' ότι θέλουμε, ταμπονάρουμε μια φορά και με χαρτί(το γνωστό τρικ που αφαιρεί το περιττό κραγιόν). Από την άλλη, αν σας φαίνεται πιο διακριτικό απ' ότι θα θέλατε, μη βιαστείτε να προσθέσετε(το ελέγχουμε στο τέλος). Η απόχρωση, πάντως, που σας προτείνω είναι αυτό το κόκκινο που κοραλίζει -σαν το δικό μου- επειδή μπορεί να φορεθεί πρωί-βράδυ(ανάλογα με το πώς θα το χειριστείτε). Στη συνέχεια, βάζουμε το lip butter. Είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή ποιο θα αγοράσετε, αλλά θα επιμείνω σε αυτή μου την πρόταση για δύο λόγους: πρώτον αυτό το lip butter έχει από μόνο του πολύ έντονο χρώμα, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ να πετύχουμε το look και δεύτερον, επειδή είναι δοκιμασμένο και έχει εκπληκτικό αποτέλεσμα στα χείλη(και με κραγιόν και σκέτο). Βάζουμε, λοιπόν, μια στρώση lip butter. Δεν βάφουμε ποτέ τα χείλη μας με τη μία, τα κάνουμε σταδιακά για να πετύχουμε ακριβώς την απόχρωση που θέλουμε και ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα μας(Το lip butter δίνει στα χείλη μια κόκκινη λάμψη και ανοίγουν το χρώμα του κραγιόν όσο χρειάζεται). Εκτός αυτού, το βάζουμε σιγά-σιγά για να δώσουμε στα χείλη τον χρόνο που χρειάζονται για να το απορροφήσουν(θέλουμε να είναι απαλά, όχι νιανιά). Αν πάλι -μετά το lip butter- τελικά πιστεύετε ότι βάλατε λίγο κραγιόν, ταμπονάρουμε το lip butter σε χαρτί(για να στεγνώσει χωρίς να φύγει πολύ κραγιόν) και βάζουμε άλλη μια στρώση κραγιόν και μετά ξανά lip butter. Έτσι πετυχαίνουμε ένα σχεδόν φυσικό αποτέλεσμα, με ελάχιστο κόπο και χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε εξειδικευμένα make up τρικ.

Πήγε 8 το βράδυ. Πώς πέρασε πάλι η ώρα. Δεν φεύγω σήμερα τελικά.
Θα φύγω αύριο το πρωί. ღ
Θα φύγω αύριο το πρωί. ღ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου