Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Reality Check

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014



Σήμερα είδα δύο νεαρά αγόρια -τουρίστες- να περπατούν στο κέντρο της πόλης μου, κρατημένοι χέρι-χέρι.. Απ' τη μια, χάρηκα πολύ που τους είδα τόσο απελευθερωμένους να χαίρονται τον έρωτα τους σε μια μικρή -συντηρητική- πόλη σαν τη δική μου. Από την άλλη, δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ αν έχουν την τύχη να προέρχονται μια κοινωνία προοδευτική, ανεκτική(στη διαφορετικότητα) και απελευθερωμένη τόσο που νιώθουν ασφαλείς να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους αυτό παντού με την ίδια ελευθερία που τους παρέχει το υγιές περιβάλλον στο οποίο ζουν ή την ατυχία να προέρχονται από μια κοινωνία σεξιστών που τους αναγκάζει να καταφύγουν σε χώρα του εξωτερικού ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν με όποιο τρόπο επιθυμούν. 
Θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο.

8 σχόλια:

  1. Όντως και εγώ χαίρομαι όταν βλέπω να συμβαίνει αυτό! Χαίρομαι που βλέπω ότι παρόλο την κατακραυγή του κόσμου, ο κόσμος δεν παύει να τους κάνει όλους πέρα και να καταφέρνει να είναι ευτυχισμένος! με χαροποιεί τόσο πολύ το συγκεκριμένο γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να αγγίξεις την ευτυχία..να μπορείς να κλείνεις τα αυτιά σου σε όσους σου λένε πώς ΠΡΕΠΕΙ να ζεις τη ζωή σου ή τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι και να χαράσσεις δική σου πορεία...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς! Και χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που ξεπερνούν αυτά τα "εμπόδια" και ζουν ευτυχισμένοι!

      Διαγραφή
    3. Εννοείται!
      Και χαίρομαι ακόμη περισσότερο όταν βλέπω τα πρόσωπα εκείνων που τους κατακρίνουν όταν τους βλέπουν να ζουν τη ζωή τους ευτυχισμένοι.. ;)

      Διαγραφή
  2. Γειά σου Λιζάκι μου γλυκό μου πλάσμα!!θέλω να πιστεύω ότι θα είναι σε μιά κοινωνία προοδευτική αντιρατσιστική και χωρίς ταμπού που πληγώνουν ανθρώπους ανεξάρτητα απο το φύλο τους!χαίρομαι κι εγώ όταν είναι ευτυχισμένοι γενικά οι άνθρωποι και να μην εξαρτώνται απο το πως τους κρίνει ο διπλανός τους...έπιασες ένα ευαίσθητο θέμα για μιά κοινωνία σκληρή που κατακρίνει τα πάντα τους πάντες χωρίς έλεος,και απο την άλλη οι χειρότεροι είναι οι ίδιοι που κατακρίνουν ακόμα και τη μύγα που θα πετάξει..φιλάκια πολλά και μεγάλη αγκαλίτσα!υ.γ.δεν είχα δεί την ανάρτηση νωρίτερα γιατί τρέχω αυτό τον καιρό και αργώ για επισκεψεις!!καλό Σ/Κ να περάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο είδος ανθρώπων είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ακολουθούν τον "ορθό" τρόπο ζωής και κατακρίνουν οτιδήποτε αποκλίνει από τις δικές τους επιλογές..

      Διαγραφή