Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Urban Relationship Myths

Myth Buster
της Θέτις Πεχλιβανίδη


Οι σχέσεις, οι μύθοι που πρέπει να ξεχάσεις και οι αλήθειες που αξίζει να σκεφτείς.

1 Ένα one-night stand δεν μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση.
Σίγουρα, αν κοιμηθείς μαζί του το βράδυ που θα τον γνωρίσεις, οι πιθανότητες να σε πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα μειώνονται αισθητά. Όχι γιατί θα σε θεωρήσει μια πρόστυχη τσούλα, αλλά γιατί στην ουσία –όταν μπαίνει σε πρώτη μοίρα το σεξ– δεν δίνεται και στους δύο ο χώρος και ο χρόνος για να γνωριστείτε καλύτερα και να δημιουργηθεί η ανάγκη να ξαναβρεθείτε. Αν όμως καταφέρει ανάμεσα στα σεντόνια να διακρίνει κάτι που του αρέσει σ’ εσένα, θα επιδιώξει να σε ξαναδεί. Δεν το λέμε εμείς, το 70% των Cosmo boys το λένε.


2 Με ζηλεύει, άρα με θέλει κολασμένα.
Σε ζηλεύει, άρα είναι φοβερά ανασφαλής και φοβάται ότι εκείνος δεν είναι αρκετός για σένα και ότι τη στιγμή που θα γυρίσει το κεφάλι του, εσύ θα βρεθείς κολλημένη πάνω σε κάποιον άλλο. Ή σε ζηλεύει γιατί δεν σε εμπιστεύεται αρκετά. Μπορεί ακόμα και να σε ζηλεύει γιατί κατά βάθος είναι drama queen και τρελαίνεται να κάνει σκηνές με το παραμικρό και να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (σου). Μην έχεις αυταπάτες: Η υπερβολική ζήλια συνήθως δεν έχει να κάνει με τα αισθήματά του για σένα, αλλά με τα δικά του επίπεδα αυτοπεποίθησης.


3 Ο έρωτας κάποια στιγμή τελειώνει.
Ναι, σίγουρα η τρέλα του πρώτου καιρού δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το επόμενο στάδιο είναι αυτό του καναπέ και της πιτζάμας, όπου είτε πιάνεις το δικό του πόδι είτε το δικό σου είναι ένα και το αυτό (και δεν εννοούμε λόγω αξυρισιάς). Σε μια καλή σχέση υπάρχουν περίοδοι που είσαι ήρεμη με τον άλλο, στιγμές που τον μισείς και αυτές οι μαγικές εβδομάδες που πιάνεις τον εαυτό σου να τον ξαναερωτεύεται από μια εντελώς καινούρια οπτική, διαπιστώνοντας π.χ. πως δεν το βάζει ποτέ κάτω στα δύσκολα. Και αυτού του είδους ο έρωτας, εκείνη η στιγμή μετά από πέντε χρόνια συμβίωσης που τον βλέπεις πιο όμορφο από ποτέ, είναι ίσως ακόμα πιο δυνατός από αυτόν της αρχής.


4 Μια καλή σχέση απλώς «κυλάει».
Όλοι έχουμε τη φαντασίωση της ιδανικής σχέσης, όπου τα πράγματα είναι εύκολα και το ζευγάρι προχωράει από το ένα στάδιο της κοινής ζωής του στο άλλο πιασμένοι χέρι χέρι και γελώντας σαν να βρίσκονται σε διαφήμιση γιαουρτιού. Όμως, μια σχέση δεν μπορεί να είναι μονίμως βουτηγμένη μέσα στην ευτυχία – ειδικά αφού περάσουν οι πρώτοι μήνες του μέλιτος. Το να είσαι μαζί με τον άλλο σε φέρνει αντιμέτωπη με τη συνεχή και δύσκολη διαδικασία να επαναδιαπραγματεύεσαι την ευτυχία σου μαζί του, ενώ ενίοτε μπορεί να καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τις δικές σου δυσκολίες στη σχέση με τον εαυτό σου. Και όλο αυτό μπορεί να είναι βαρύ και αγχωτικό κάποιες φορές, αλλά δεν κάνει τη σχέση κακή. Ίσως, απλώς πιο πραγματική.


5 Αγάπη να υπάρχει.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τουλάχιστον μία χωρισμένη σε κάποια γωνιά της γης αναρωτιέται γιατί δεν μπορούν να τα βρουν αφού αγαπιούνται τόσο πολύ, ενώ η κολλητή της της δίνει χαρτομάντιλα ελαφρώς βαριεστημένη. Όσο και αν θα θέλαμε να το πιστέψουμε, το να αγαπιέστε με το φίλο σου δεν είναι πάντα αρκετό για να χτίσετε μια υγιή και λειτουργική σχέση. Πρέπει να υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές να μπορείτε να ξεπεράσετε δουλεύοντας ως ομάδα ακόμα και πρακτικά προβλήματα (όπως το να μείνει χωρίς δουλειά ο ένας από τους δυο) και, κυρίως, να έχετε έναν κοινό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής: από τις αξίες στις οποίες πιστεύετε μέχρι τα όνειρα για το πώς θέλετε να είναι η οικογένεια που κάποια στιγμή θα φτιάξετε. Η αγάπη λοιπόν είναι μια καλή βάση, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να χτιστούν πάνω της.


6 Τώρα που είπες «βάση», μια καλή σχέση πρέπει να πατάει πάνω στην ειλικρίνεια.
Ναι, είναι σημαντικό να λέει ο καθένας τι θέλει μέσα από μια σχέση για να είναι ικανοποιημένος, ώστε με αυτό τον τρόπο να δίνει την ευκαιρία στον άλλο να του το προσφέρει. Η ειλικρίνεια όμως δεν θα έπρεπε να ταυτίζεται με το να του πεις π.χ. ότι βρίσκεις τον κολλητό του φοβερά σέξι. Άλλωστε με αυτό το σχόλιο δεν βάζεις τα θεμέλια για μια γερή σχέση, αλλά μάλλον ψάχνεις έναν τρόπο για να του τη σπάσεις.


7 Ο άνθρωπος δεν αλλάζει.
Σίγουρα, το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να μπεις μέσα σε μια σχέση ελπίζοντας ότι θα καταφέρεις να μεταμορφώσεις τον άλλο στον άντρα που ονειρεύεσαι. Το τελευταίο δεν συμβαίνει ποτέ και αν το καταφέρεις, αμφιβάλλουμε αν θα είσαι ευχαριστημένη – στην τελική, γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο άνθρωπο εξαρχής; Συνήθως επιλέγεις τον άντρα που θα βρίσκεται δίπλα σου δίνοντας έμφαση στα προτερήματά του και ελπίζοντας να αντέξεις τα ελαττώματά του σε βάθος χρόνου. Με αυτό το δεδομένο, καλό είναι να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι πράγματι αλλάζουν, και αυτό συμβαίνει όταν μεγαλώνουν και εξελίσσονται και, βέβαια, όταν έχουν ισχυρό κίνητρο για να το κάνουν.

Πηγή: Cosmopolitan

8 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι τα πραγματα! Στο δε τελευταιο εχω να πω οτι οι ανθρωποι με τον καιρο αλλαζουν και μαλιστα πολυ κι ειναι προκληση η συμβιωση γιατι δεν εισαι πχ μετα απο 5 χρονια ουτε εσυ ιδιος μα ουτε κι ο αλλος και πρεπει να ζησεις με αυτο...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς..ο άνθρωπος αλλάζει, αλλά όχι κατά παραγγελία -και η αλλαγή μπορεί να μην σου αρέσει καν τελικά.

      Διαγραφή