Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Καλό μήνα!!!

EDITORIAL



Από χθες διανύουμε τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, αλλά κι εκείνον που συνδέεται εντονότερα με την πολύχρωμη εποχή.
Κάθε χρόνο, βλέποντας τα όμορφα λουλουδάτα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, ξυπνάει η άνοιξη μέσα μας! Ξαφνικά έχουμε όρεξη για μία αλλαγή, μια ανανέωση. Γι' αυτό και η αλλαγή στο ιστολόγιο μου.  Αυτός ο μήνας είναι ταυτόχρονα το τελευταίο σκαλοπάτι πριν το καλοκαίρι, ο μήνας που δειλά αρχίζουμε να ψάχνουμε στα συρτάρια για μαγιό και πετσέτες. Ίσως, βέβαια, ο καιρός να μην ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός φέτος, με τις αλλοπρόσαλλες αλλαγές του, όμως καθώς πλησιάζουμε στους μήνες του καλοκαιριού όλο και φτιάχνει, όλο και ζεσταίνει. Ακόμη κι εγώ, το παιδί του χειμώνα, χαίρομαι ιδιαιτέρως με την ομορφιά αυτού του μήνα -μήνα που έχω επίσης συνδέσει με γενέθλια αγαπημένων φίλων! Εκτός αυτού, μεγαλωμένη καθώς είμαι σε παραθαλάσσια πόλη, οι καλοκαιρινές βουτιές έχουν μεγάλη αξία! Το άρωμα της αλμύρας και ο ήχος των κυμάτων καθώς χαϊδεύουν την αμμουδιά, επιτυγχάνουν κάθε χρόνο να με μαγέψουν! Καλό μήνα να έχουμε, και σε όλους όσους μένουν νότια και ο καιρός βοηθάει, καλά μπάνια!

Κλείνοντας την ανάρτηση, θα ήθελα να κάνω μια ειδική μνεία σ' έναν εξαίρετο άνθρωπο των γραμμάτων, έναν αριστοτέχνη του είδους του. Σαν χθες, πριν 105 χρόνια, γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, ο Γιάννης Ρίτσος.

7 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Λιζάκι! Εύχομαι ό,τι καλύτερο...
    By the way η αλλαγή στο blog σου μ' αρέσει πάρα πολύυυ! Φιλάκιαα xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα γλυκιά μου, και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα!
      Ευχαριστώ πολύ(αν και θα ακολουθήσει σύντομα νέα αλλαγή)! φιλάκιααα

      Διαγραφή
    2. Ωω ευχαριστώ....
      Είμαι σίγουρη ότι θα είναι και αυτή υπέροχηη...Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ, ευχαριστώ(ε ναι, τον πιάσαμε το Μάη, είναι ώρα να φύγουν τα στεφάνια :Ρ)! ;)

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχαχαχαχ..... Ανυπομονώ για την καινούρια αλλαγή ;)

      Διαγραφή