Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Opera at home

Μένουμε Σπίτι
Η Όπερα του Παρισιού παρουσιάζει τα έργα της online δωρεάν κατά τη διάρκεια της Καραντίνας


Η ευκαιρία να ανακαλύψετε σπουδαία κλασικά όπερα στο σπίτι σε αυτή την περίοδο περιορισμού. Ο Don Giovanni, η λίμνη των κύκνων, ο Κουρέας της Σεβίλλης και άλλες διάσημες όπερες, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο δωρεάν, από τις 17 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ., στις ιστοσελίδες Opera και Culturebox. 

Παρά το κλείσιμο οπερών και αιθουσών συναυλιών και τα μέτρα περιορισμού για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Όπερα συνεχίζει να ζει μέσα από το διαδίκτυο. Από τις 17 Μαρτίου 2020 στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, οι ιστότοποι Opera και Culturebox αποφάσισαν να προσφέρουν εναλλάξ, δωρεάν, σπουδαία κλασικά έργα όπερας. 
Πώς λειτουργεί; Οι ιστότοποι Opera και Culturebox θα βάλουν μια διαδικτυακή απόδοση, δωρεάν, διαθέσιμη για έξι ημέρες. Στο τέλος αυτής της περιόδου, η παράσταση θα δώσει τη θέση της σε μια άλλη πρόταση και ούτω καθεξής μέχρι και τον μήνα Μάιο. 

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την όπερα Manon από τον Jules Massenet, σε σκηνοθεσία Vincent Huguet. 

Σημειώστε ότι αυτή η όπερα, η οποία γυρίστηκε κεκλεισμένων των θυρών στις 10 Μαρτίου, θα έπρεπε να έχει προβληθεί στους κινηματογράφους, αλλά, μετά το κλείσιμο των κινηματογράφων, η όπερα θα πρέπει να θαυμάζεται στο σπίτι στο Διαδίκτυο. 

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων που διατίθεται σε ελεύθερη πρόσβαση: 

17-22 Μαρτίου: Manon 
23-29 Μαρτίου: ο Ντον Τζιοβάνι (2019) 
30 έως 5 Απριλίου: Λίμνη των Κύκνων (2019) 
Από τις 6 έως τις 12 Απριλίου: Ο κουρέας της Σεβίλλης (2014) 
Από τις 13 έως τις 19 Απριλίου: Robbins Evening (2018) 
20-26 Απριλίου: Οι ιστορίες του Hoffmann (2016) 
27 Μαΐου έως 3: Carmen (2017)


Πηγή: cityportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου