Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Challenge accepted - Home edition

5 διασκεδαστικά challenges που μπορείς να πετύχεις στο σπίτι
Βάλε στόχους για να μην βαρεθείς


Ναι, ξέρουμε. Η καραντίνα στο σπίτι έχει δυσκολίες! Κυρίως όσο τα πράγματα στον έξω κόσμο είναι αβέβαια και ανησυχητικά, η ψυχική σου υγεία κατά την διάρκεια εγκλεισμού μπορεί να συναντήσει αρκετές προκλήσεις και να ξεφύγει από την σταθερότητά της.

Η απραξία είναι ο εχθρός νούμερο ένα και οι μέρες που κυλούν χωρίς πρόγραμμα μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Για αυτό, η βασική οδηγία είναι μία: keep busy. Όσο διατηρείς μία καθημερινότητα που βασίζεται στους στόχους και τις ευχάριστες ασχολίες, τόσο πιο αισιόδοξος θα αισθανθείς στο τέλος της ημέρας.

Σε αυτήν την λογική, βρήκαμε (ή φτιάξαμε) πέντε διαφορετικά διασκεδαστικά challenges που μπορείς να φέρεις εις πέρας μέσα στο σπίτι και να στολίσουν λίγο την εσωστρεφή ρουτίνα σου.


1. Το challenge «βρες ένα καινούργιο τραγούδι κάθε μέρα»


Η μουσική βοηθάει οποιοδήποτε πρόβλημα και είναι ένας υπέροχος σύντροφος σε κάθε στάδιο της ημέρας. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι πως ακούς τα ίδια 20 τραγούδια ξανά και ξανά, τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να διευρύνεις τους μουσικούς σου ορίζοντες. Μπορείς να ανακαλύψεις νέους καλλιτέχνες με τρομερές δισκογραφίες ή να γνωρίσεις συγκροτήματα του παρελθόντος στα οποία δεν είχες δώσει ποτέ την προσοχή που τους αξίζει. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ρώτησε τον περίγυρό σου να σου προτείνει τους δικούς του αγαπημένους τραγουδιστές, δίσκους ή κομμάτια και ξεκίνα την ακρόαση. Μπορείς επίσης να κάνεις λίστες όπως η παραπάνω, που σου δίνουν ένα επιπλέον μπούσουλα.

2. To challenge γυμναστικής


Το να βρίσκεσαι όλη μέρα στο σπίτι δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται με συνεχές καθισιό! Ίσα ίσα που αυτή είναι μία σίγουρη μέθοδος να αυξήσεις το άγχος σου και να κατακλυστείς από εκνευρισμό και αγωνία. Η άσκηση βοηθάει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό με την θετική σκέψη και την σωστή λειτουργία του οργανισμού, επομένως σκέψου το σοβαρά να την εντάξεις στην καραντινο-ζωή σου. Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, μπορείς να θέσεις προσωπικούς στόχους όπως αυτοί της εικόνας. Ξεκίνησε αργά και αύξησε τις απαιτήσεις με σταθερό ρυθμό. Θα μας βρει το καλοκαίρι κορμάρες!

3. Το κινηματογραφικό challenge


Aν υπήρχε μία κατάλληλη εποχή για να δεις ταινίες, αυτή είναι τώρα. Ο κόσμος του σινεμά είναι απέραντος και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Μπορείς να παρακολουθείς τουλάχιστον μία διαφορετική ταινία την ημέρα, κάνοντας παρέα με όσους βρίσκονται στο σπίτι μαζί σου ή καλώντας τους φίλους σου σε διαδικτυακό watch along. Kράτησε τα πράγματα ενδιαφέροντα επιλέγοντας φιλμ διαφορετικών ειδών, εποχών και θεμάτων.

4. Το challenge «μαθαίνω να χορεύω τζαζ»


Είναι ένα από τα πιο θρυλικά, fun και ψυχαγωγικά είδη χορού που υπάρχουν και μαθαίνοντας τα βασικά του βήματα θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις έναν μαγικό μουσικό κόσμο. Και δεν είναι καν τόσο δύσκολο! Μία υπέροχη Ελληνίδα dance instructor γύρισε τζαζ βιντεάκια από το μπαλκόνι της για να σε καθοδηγήσει και μπορεί να σου προσφέρει προσωπικό feedback αν ανεβάσεις βίντεο με τον εαυτό σου να χορεύει και την κάνεις τα απαραίτητα tags. Shall we;

5. To challenge του διαβάσματος



Και για τέλος, κάτι που (ελπίζουμε) πως θα διαρκέσει και για τις ημέρες μετά την καραντίνα. Ξεκίνησε από τώρα να διαβάζεις λογοτεχνικά βιβλία που θα σε κάνουν να σκεφτείς και να χαθείς στις σελίδες τους, ακολουθώντας ένα challenge όπως αυτό της εικόνας ή φτιάχνοντας το δικό σου.

Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου