Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε πρέσβη με κακομαθαίνετε.....

2 ακόμα γλυκιές συνταγές και τελειώνουμε με το αφιέρωμα στο Βαλεντίνο... Μία γιορτή που πρέπει να γιορτάζεται απ' όλους... Έτσι κι αλλιώς οι ελεύθερες ψυχές είναι ερωτευμένες με τη ζωή!!! Ας γίνουμε λίγο παιδιά κι ας χαρούμε λίγο... Έτσι κι αλλιώς δεν περιμένουμε τον Αγ. Βαλεντίνο για να αγαπήσουμε και ν' αγαπηθούμε... Αλλά τέλος πάντων... Το θέμα μας είναι γλυκά.... 2 υπέροχα γλυκά, το ένα σε σχήμα καρδιάς, το άλλο μπορεί κι εκείνο να γίνει αν το βάλουμε σε φόρμα καρδιά... Έτσι για να το κάνουμε λίγο πιο ζουζουνιάρικο...!!!



Éclairs




Περιγραφή
Επειδή η ζύμη όταν ψηθεί φουσκώνει, προτίμησα να φτιάξω λεπτές τις καρδούλες ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους και κατά συνέπεια αντί να τις μοιράσω για να βάλω τη κρέμα τις έβαλα ανά δύο με την κρέμα στη μέση.


Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη
125 ml γάλα
125 ml νερό
115 γρ. βούτυρο ανάλατο (κομμένο σε κομμάτια)
1/4 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Κρέμα
500 ml γάλα
2 κρόκοι
75 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας corn flour
1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
λίγο σιρόπι τριαντάφυλλο

Γλάσο
5 κουταλιές σούπας σκόνη ρόφημα σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας γάλα


Πως το κάνουμε:

Ζύμη:
Σε μικρή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη και αμέσως τη μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ για να προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα ώστε η ζύμη να γίνει λεία και χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με απλή μύτη, σχηματίζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, καρδούλες.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα éclairs φούσκωσαν, πήραν χρυσαφί χρώμα και ψήθηκαν.

Κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα (να μην κάψει όμως) και αφού ρίξουμε τους 2 κρόκους σε μια μικρή κατσαρόλα και τους χτυπήσουμε μαζί με τη ζάχαρη και το corn flour, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα (για να μη κόψει) και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτουμε πρώτα το βούτυρο, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το σιρόπι τριαντάφυλλο.
Αφού κρυώσει η κρέμα, γεμίζουμε τα éclairs και τελειώνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Γλάσο:
Αναμιγνύουμε το ρόφημα σοκολάτας με λίγο γάλα. Θα ξεκινήσετε με μια κουταλιά της σούπας γάλα και θα προσθέσετε όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχετε τη ρευστότητα που θέλετε. Αν το γλάσο γίνει πολύ ρευστό, απλά προσθέστε κι άλλη σοκολάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα


1. Χρησιμοποίησα σιρόπι τριαντάφυλλο α. για να πάρει ροζ χρώμα η κρέμα και β. για να έχει άρωμα τριαντάφυλλο. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε βανίλια και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μόνο βανίλια, εκχύλισμα αμυγδάλου ή ξύσμα πορτοκαλιού.

2. Μπορείτε να φτιάξετε τα éclairs στο κλασσικό σχήμα που όλοι ξέρουμε και να τα γεμίσετε κανονικά με τη κρέμα.

3. Εγώ χρησιμοποίησα Cadbury Drinking Chocolate για ρόφημα σοκολάτας



Διαβάστε περισότερο: Éclairs http://www.sintagespareas.gr/sintages/c389clairs.html#ixzz1mKgaCdNp
 



Cheesecake με σμέουρα


100 γρ. τρίμματα μπισκότου
55 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
230 γρ. τυρί κρέμα π.χ. ρικότα ή Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
80 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σμέουρα



Δροσερή ανοιξιάτικη συνταγή, η γλυκόξινη φρουτώδης γεύση παντρεύεται τέλεια με την απαλότητα της κρεμάς τυριού.
Τα σμέουρα, καρπός της σμεουριάς, είναι ένας πολύ νόστιμος, με γλυκιά, ελαφρά ξινή, φρουτώδη, αρωματική γεύση, και πολύτιμος διατροφικά καρπός.

Τα φρούτα σε αυτήν την συνταγή τα βράζουμε λίγο και είναι ελαφρώς ξινά. Για να γίνουν λίγο πιο γλυκά, μπορούμε να τα βράσουμε με ζάχαρη.


Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, μέχρι να γίνει μία μάζα. Τα στρώνουμε σε ταψί ή φόρμα και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρεμα σε σαντιγί.
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την σαντιγί και τα 200 γρ.ζάχαρη.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου. Αν το αφήσουμε τουλάχιστον 12 ώρες, η γεύση του λεμονιού με το τυρί θα δέσει τέλεια.
Πλένουμε τα σμέουρα, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρης, σε πολύ χαμηλή φωτιά, να βράσουν για 10' και αφήνουμε να κρυώσουν.
Περιχύνουμε το Cheesecake με τα σμέουρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου