Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αφιερωμένο στους φοιτητές που μόλις ξύπνησαν...

Χθες το βράδυ, στον ύπνο μου είδα ότι έτρωγα pancakes.....

Συνήθως το πρωί έχω όρεξη για κάτι αλμυρό. Εκτός κι αν έχω ξενυχτήσει, αν δεν έχω χορτάσει τον ύπνο, αν μου 'ρθει τέλος πάντων κι έχω όρεξη για Pancakes. Είναι εύκολα, αρκεί να έχεις ένα μισάωρο πριν φύγεις από το σπίτι. Ένα τέταρτο για να τα φτιάξεις κι ένα τέταρτο για να τα εξαφανίσεις. (χωρίς ενοχές, άλλωστε μην ξεχνάς πόση ενέργεια σου δίνει το πρωινό). Πάμε για την εκτέλεση..  
Υλικά
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένος.
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και το μισό γάλα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα. Το μείγμα πρέπει να γίνει κρεμώδες και παχύ.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μια κουταλιά μείγμα. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του είναι έτοιμο για γύρισμα. Χρειάζεται περίπου 1΄Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Κάθε τόσο λαδώνουμε το τηγάνι.

Στο τέλος τα κάνουμε ένα ωραίο βουναλάκι το οποίο μπορούμε να περιχύσουμε με maple syrup (σιρόπι από σφένδαμο, υπάρχει σε σούπερ μάρκετ) ή με τη σπιτική μας μερέντα ή με μέλι, ή σκέτα, ή τα τρώμε με γραβιέρα.. ότι θέλουμε κάνουμε..

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου