Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Και κάπως έτσι...φθινοπώριασε

EDITORIAL

Οι πληγές του φθινοπώρου


Κίτρινα φύλλα τα όνειρα μας. Χάθηκαν κάπου ανάμεσα στον οίστρο του καλοκαιριού και τη λήθη του χειμώνα. Έτσι είναι το φθινόπωρο. Ήσυχο, μελαγχολικό. Η φύση πεθαίνει χωρίς να το καταλάβει κανείς. Η στιγμή που το συνειδητοποιείς έρχεται πολύ αργά. Όταν τα ξεραμένα όνειρα σου είναι πεσμένα στο δρόμο και τα πατάς με τις γαλότσες σου. Η μόνη λέξη που ταιριάζει: απουσία. Και τότε, μαζί με το ψιλόβροχο, νιώθεις να αυλακώνουν το μάγουλο σου σταγόνες καυτές. Τα πρωτοβρόχια φέρνουν μαζί και τα πρώτα δάκρυα. Και πώς σου αρέσει να περπατάς στη βροχή και να μην καταλαβαίνει κανείς ότι κλαις! Ηρέμησε. Σκούπισε αυτά τα δάκρυα. Ξάπλωσε και κοιμήσου. Θα σου κρατά συντροφιά η βροχή. Οι σταγόνες της θα μαστιγώνουν τα τζάμια και το βρεγμένο χώμα θα μυρίσει παντού. Το ψυχρό αεράκι -με μια ελαφριά υγρασία- θα σε αγκαλιάσει. Οι δυνατές βροντές και οι λαμπρές αστραπές θα ξεσπάσουν για σένα την οργή και τον πόνο σου.
Και, κάπου εκεί, θα νιώσεις γαλήνη.

7 σχόλια:

  1. Ήρθε το μελαγχολικό φθινόπωρο και ακολουθεί ο ακόμα πιο μελαγχολικός και κρύος χειμώνας.... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν παιδί του χειμώνα λατρεύω αυτή την ψυχρή μελαγχολία

      Διαγραφή
    2. Χαχα...Καλό αυτό... Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη αγάπη γι αυτές τις εποχές.... :/

      Διαγραφή
    3. Κάθε εποχή έχει τη χάρη της....

      Έχω μια θεωρία για τις εποχές..θεωρώ πως αγαπάμε λίγο περισσότερο την εποχή που γεννηθήκαμε και/ή τον καιρό που τη συνοδεύει. Εγώ που γεννήθηκα αρχές Δεκέμβρη λατρεύω το χειμώνα, το χιόνι αλλά και τις βροχές που συνδέονται με αυτήν την εποχή(όχι πως δε μου αρέσει και ο ήλιος ή οι άλλες εποχές).. Τα παιδιά του καλοκαιριού που ξέρω κατεβάζουν μούτρα μόλις πέσει η πρώτη βροχή :)

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχα....Πάρε παράδειγμα :P
      Γεννημένη τέλη Ιουνίου και μαθημένη σε ζεστά κλίματα....Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς το καλοκαίρι....
      Έχεις απόλυτο δίκιο....!

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχα κατά βάθος είμαι επιστήμονας :ΡΡΡ

      Διαγραφή