Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν οι νέοι διαμαρτύρονται..

Αγόρια φόρεσαν φούστες και βγήκαν στους δρόμους


Όταν οι νέοι αποφασίζουν να επαναστατήσουν βρίσκουν τους πιο πρωτότυπους τρόπους. Έτσι και τ' αγόρια στην Αττάλεια της Τουρκίας βγήκαν στους δρόμους φορώντας φούστες θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη απαγόρευση της φούστας στα κορίτσια του Λυκείου. Μια απρόσμενη κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του "ασθενούς" φύλλου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Για την ακρίβεια για να διεκδικήσει ένα δικαίωμα μάλλον αυτονόητο για τις χώρες του "δυτικού" κόσμου. Μπορεί να μη φαίνεται κάτι σπουδαίο, αλλά για κάθε μεγάλη αλλαγή πρέπει κάποιος να κάνει πρώτα ένα μικρό βήμα.
Σχετικά μας πληροφορεί το άρθρο στο site e-go.gr:
Φορώντας φούστες διαμαρτυρήθηκε μία ομάδα αρρένων μαθητών λυκείου στην Αττάλεια της Τουρκίας, επειδή τις απαγόρευσαν στις μαθήτριες του σχολείου. Οι μαθητές προχώρησαν στη διαμαρτυρία αυτή, όταν το λυκειάρχης απαγόρευσε στις μαθήτριες να φορούν τις φούστες ως μέρος της σχολικής αμφίεσης. Περίπου δέκα κορίτσια, αυτοαποκαλούμενες ως η "νέα ελπίδα των γυναικών από το Λύκειο", κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Όχι στην απαγόρευση της φούστας» και «Οι φούστες δεν είναι διαφθορείς», πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Καζίμ Οζάλπ. «Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι υπερσυντηρητικές προσωπικότητες βλέπουν το γυναικείο σώμα ως σεξουαλικό σκεύος. Εάν οι γυναίκες φορούν κοντές φούστες, τότε οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να τις κοιτούν και να τις βιάζουν. Αυτές οι αναχρονιστικές απόψεις οδήγησαν στην απαγόρευση της κοντής φούστας», δήλωσε ένας από τους νεαρούς διαδηλωτές. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθυντής του σχολείου, Χαϊρί Μπας, είχε δηλώσει στην Τζουμχουριέτ, ότι φέτος η ενιαία στολή για μαθητές και μαθήτριες ήταν να φορούν γκρι παντελόνι και λευκό μπλουζάκι, μία απόφαση που είχε εγκρίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Διδασκόντων. Όπως είχε επισημάνει, «η απόφαση αυτή είχε να κάνει με τη νέα νομοθεσία. Συμφωνήθηκε τα παιδιά να φορούν στολή. Ωστόσο, συμφωνήσαμε αγόρια και κορίτσια να φορούν παντελόνια. Με τον τρόπο αυτό μπορούν τα παιδιά μας να είναι περισσότερο άνετα».
Πηγή: Hürriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου