Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Goodbye Summer...

EDITORIAL

Φθινοπώριασε...


Ήρθαν τα πρωτοβρόχια, αστραπές και βροντές σε περιτριγυρίζουν, τα πρώτα κρύα, κίτρινα φύλλα, μεγαλύτερες νύχτες, μυρωδιά βρεγμένου χώματος, μια γλυκιά μελαγχολία στον αέρα. Πρόκειται για την πιο ρομαντική εποχή του χρόνου. Τόσο μαγική, μεταμορφώνει όλη την ασχήμια της ετοιμοθάνατης φύσης σε ποίηση.. Κάπου εκεί αποχαιρετώ κι εγώ το καλοκαίρι που έφυγε, μαζί με όλες τις αναμνήσεις του. Και τη ζωή που μου πήρε βίαια μέσα απ' τα χέρια μου: τα φοιτητικά μου χρόνια που τελείωσαν. Ο αέρας ψιθυρίζει στο αυτί σου μια μελωδία, κρυφή, μόνο για σένα. Προσπαθείς να θυμηθείς απ' την αρχή πώς είναι να ζεις χωρίς τον ήλιο, έξω απ' τη θάλασσα, με τα πλεκτά μπλουζάκια, τις γαλότσες και τα δερμάτινα. Πρώτα συνάχια· σημάδι όμορφων -και αρκετά απρόσεκτων- καλοκαιρινών νυχτών. Να χουχουλιάζεις στις μακριές πιτζάμες σου, τυλιγμένη σε ελαφριά κουβερτάκια. Καλτσούλες -ακόμη λεπτές- να ζεσταίνουν τα πόδια σου. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν οι χοντρές κάλτσες με τα λούτρινα σκυλάκια, γατάκια, πιγκουινάκια κι όλο το ζωικό βασίλειο γενικότερα. Και οι παντόφλες! Εκείνες οι χνουδωτές παντόφλες-ζωάκια, κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι φορώντας τες! Ζεστές και χαριτωμένες, χρωματίζουν τις κρύες νύχτες.
Ιδανική συντροφιά μια ζεστή σοκολάτα. Πρώτο σου μέλημα στις πρώτες ψύχρες. Πηχτή ή πιο αραιή, αγαπημένη γεύση για κάθε ουρανίσκο. Μια μαγεία που φτιάχνεις με νερό, κακάο και λίγο συμπυκνωμένο γάλα - για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείς να το αντικαταστήσεις με κρέμα γάλακτος! Πρόσθεσε αν θες στο τέλος σιρόπι με γεύση(φουντούκι το αγαπημένο μου), κουβερτούρα σε σταγόνες(να λιώσει), μπισκότο, σαντιγί(μπορείς να φτιάξεις δική σου, με έλαιο βανίλιας ή αμυγδάλου για περισσότερη γεύση), σοκολάτα τρούφα από πάνω, ακόμη και σιρόπι σοκολάτας ή να προσθέσεις marsmallows αν βρεις(το βλέπω συνέχεια στο ίντερνετ, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη). Μπορείς να προσθέσεις ακόμη και λίγο αλκοόλ(κονιάκ, λικέρ ή ακόμη και bailey's). Πειραματίσου όπως οι Mayas και αρωμάτισε τη με κανέλα και μοσχοκάρυδο -ή ακόμη και με τσίλι, για πιο τολμηρούς ουρανίσκους! Αντί για κακάο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονική σοκολάτα. Δοκίμασε και λευκή -θα σε ξαφνιάσει! Μπορείς ακόμη και να συνδυάσεις διάφορες αγαπημένες σου γεύσεις(πχ κουβερτούρα, γάλακτος και gianduja). Κάπου πήρε το μάτι μου ακόμη και συνταγή για ρόφημα σοκολάτας με νουτέλα! Υπάρχουν μάλιστα, αν βρεις, έτοιμα κυβάκια σοκολάτας που τα λιώνεις -με ζεστό γάλα νομίζω- και γίνονται ρόφημα σοκολάτας(είχα δει μια φορά σ' ένα μαγαζάκι στην πόλη μου, δεν ξέρω αν έχει ακόμη όμως). Απόλαυσε τη ζεστή σοκολάτα σου με κουλουράκια ή μάφινς(το πορτοκάλι μαζί με τη σοκολάτας αποκτά ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα). Δεν είσαι σίγουρη για τις αναλογίες; Δεν πειράζει, μπορείς να βρεις συνταγές παντού στο ίντερνετ! 

Και για να μην ψάχνεις μόνη σου, βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες συμβουλές και συνταγές και σου τις προτείνω:

Και για τους πραγματικούς λάτρες της σοκολάτας, βρήκα και μερικές συνταγές για fondue σοκολάτας(για να μη λέτε ότι κάνω μισές δουλειές):
Το συνοδεύετε με φρούτα, μπισκότα, M&M's, marsmallows ή ό,τι άλλο σας αρέσει και βουτάτε στη σοκολάτα. Ναι, αν κρυώσει λίγο μπορείτε να βάλετε και δάχτυλο. Μπορείτε ακόμη και να το αρωματίσετε όπως το ρόφημα σοκολάτας, με κανέλα, μοσχοκάρυδο ακόμη και τσίλι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου