Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Sweet Valentine

EDITORIAL


Όπως ξέρετε, δεν είμαι και η μεγαλύτερη φαν της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου -υπό την έννοια ότι έχει καταντήσει υπέρ του δέοντος εμπορική. Και ότι τα "ζουζουνοξεράσματα" στα social media από ένα σημείο και μετά καταντούν απλά ενοχλητικά. Δεν την αντιπαθώ την 14η του Φλεβάρη, ούτε τη συμπαθώ, μου είναι απλώς αδιάφορη. Οι απανταχού ερωτευμένοι έτσι κι αλλιώς γιορτάζουν τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, η 365η θα μας χαλάσει; 
Εντούτοις, ομολογώ ότι μου αρέσει η γενικότερη ατμόσφαιρα: καρδούλες, γλυκά, εσώρουχα, ρομαντικές ταινίες.. Όλοι αγαπάμε τον έρωτα, για τον Βαλεντίνο έχουμε τις ενστάσεις μας. Την ημέρα αυτή όλοι μπορούν να γιορτάσουν με τον τρόπο τους: ερωτευμένοι ΚΑΙ ερωτεύσιμοι! 

Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ περαιτέρω με απόψεις και ιδέες για δεσμευμένους και ελεύθερους για τούτη τη μέρα, σας τα έγραψα ξανά πριν δυο χρόνια, στην ανάρτηση με τίτλο: 
Die, Die, Die my love.


Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γλυκού



Το καλύτερο μέρος της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι αναμφίβολα τα γλυκά: βασίλισσα των πάντων η σοκολάτα κι εμείς οι απανταχού chocoholics γιορτάζουμε με ενθουσιασμό τις 50 Αποχρώσεις της. Συνένοχος στα γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου το -ερωτικό- κόκκινο χρώμα. Κάθε είδους γλυκές απολαύσεις μας "κακομαθαίνουν" κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Αυτές ακριβώς τις γλυκές απολαύσεις γιορτάζουμε σήμερα στο ιστολόγιό μου.
Παρακάτω ακολουθούν 4 άκρως ερωτικές συνταγές για γλυκά. Απολαύστε ανεύθυνα!


Μους σοκολάτας με φράουλες

Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ
300 γρ. φράουλες

Εκτέλεση
Κόψτε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τοποθετήστε την σε ένα μπολ.
Πολτοποιήστε τις φράουλες στο μούλτι και βάλτε το πολτό σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύστε με τον καυτό πολτό τη κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνετε σιγά σιγά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Μοιράστε τη μους σε 8 μπολάκια και διακοσμήστε τη με τριμμένη κουβερτούρα και κομματάκια φράουλας.


Σοκολατένιο τσιζκέικ

Υλικά

Για τη βάση:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
100 γρ. μπισκότα

Για τη κρέμα:
​150 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
25 γρ. βούτυρο
15-20 γρ.κακάο
20 γρ. κονιάκ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 μέτρια αβγά
50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη βάση:
Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Εκτέλεση για τη κρέμα:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε και το προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε και γεμίζουμε πάνω από τα μπισκότα. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.


Red velvet κρέπες

Υλικά
Ζύμη:
4 φλ. αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
5 κ.σ. κακάο ή nesquik,
3-4 κ.σ. ζάχαρη,
2-3 αυγά,
2 βανίλιες,
4 κ.σ. βιτάμ,
1 κ.σ. κόκκινο χρώμα ή φρέσκο χυμό ρόδι ή 5-6 παντζάρια βραστά πολτοποιημένα για φυσικό χρώμα.

Γέμιση:
τυρί φιλαδέλφεια,
τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες.
Μέλι για το τέλος ή σιρόπι σοκολάτας.


Εκτέλεση

Ενώνουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά.
Λιώνουμε το βιτάμ σε κατσαρολάκι, να μην ζεσταθεί πολύ, το χτυπάμε στο μίξερ με τα αυγά, και το χρώμα ή τα πολτοποιημένα παντζάρια καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά (αλεύρι-κακάο-ζάχαρη-μπέικιν και βανίλιες), χτυπάμε να αποκτήσουμε ένα κόκκινο και αφράτο μείγμα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι, το αλείφουμε με βιτάμ ή λάδι, ρίχνουμε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσουν χωρίς να μας καούν, γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε σε κάθε κρέπα από 2 κ. τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ,τυλίγουμε ρολό και περιχύνουμε με το σιρόπι ή μέλι.


Φράουλες ρομανόφ

Υλικά 

2 φλιτζ. φράουλες
1 κ.σ. ζάχαρη
¼ φλιτζ. μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι
1 ½ φλιτζ. παγωτό βανίλια (λίγο λιωμένο, μαλακό)
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής ή 1 ½ φλιτζ. σαντιγύ έτοιμη
4-6 φύλλα μέντας για ντεκόρ
2 κ.σ. τρίμματα ή φλέικς σοκολάτας

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες και τις μαρινάρουμε για περίπου 1 ώρα με τη ζάχαρη και το μπράντι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής σε σαντιγύ.
Σε μπολ χτυπάμε το παγωτό να γίνει αφράτο και προσθέτουμε την σαντιγύ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φράουλες και τη μαρινάδα τους. Κρατάμε μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα.
Βάζουμε τις φράουλες ρομανόφ σε κολονάτα ποτήρια ή σε μπολάκια και γαρνίρουμε από πάνω με τις φράουλες που κρατήσαμε και με τα φύλλα μέντας. Ρίχνουμε προαιρετικά τρίμματα ή φλεικς σοκολάτας για να διακοσμήσουμε το γλυκό μας.



Πηγές: 

2 σχόλια:

  1. Αααχχχ!!!! Τα θέλω όλααα!!! Υπογλυκαιμίες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ άσε...περισσότερο ερωτευμένη είμαι με το φαΐ, παρά με τον ίδιο τον έρωτα! χαχαχαχαχα ❤

      Διαγραφή