Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

I Dreamed A Dream || Supernatural

Ένα συγκινητικό fan made video για τη σειρά Supernatural: τους ήρωες, τις απώλειες, τα δάκρυα και τις περιπέτειες τους. Το video συνοδεύει η μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "I dreamed a dream" από το musical Les Miserables(Οι Άθλιοι). 


Το συγκεκριμένο video επεδίωξα να το βρω, καθώς γνωρίζω και αγαπώ αυτό το τραγούδι και ήμουν σίγουρη ότι θα έδενε όμορφα με το δακρύβρεχτο έπος των Winchesters. Με το "ένα τέλειο δάκρυ"(Single Perfect Tear) του Jensen Ackles. 
Η Fantine ερμηνεύει το "I Dreamed A Dream" αφού χάνει τη δουλειά της στο εργοστάσιο όπου δούλευε, όταν μια επιστάτρια ανακαλύπτει για την Cosette, την εξώγαμη κόρη της. Τότε η Fantine, απελπισμένη, μην ξέροντας πώς θα συντηρήσει την κόρη της, εκπορνεύεται. Πουλάει, μάλιστα, τα μαλλιά και τα δόντια της για να καταφέρει να κερδίσει περισσότερα χρήματα για εκείνη. Οι Winchesters, από την άλλη, το μόνο που είχαν στη ζωή τους ήταν η οικογένειά τους. Για την οικογένεια τους -ή έστω ό,τι είχε απομείνει από αυτή- δε σταμάτησαν ποτέ να μάχονται, να θυσιάζονται, να τα βάζουν με θεούς και δαίμονες -στην κυριολεξία. Μπλεγμένοι, παρά τη θέληση τους σε αιματηρά παιχνίδια εξουσίας μεταξύ Κόλασης και Παραδείσου και μ ένα Θεό απελπιστικά απόντα, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γλιτώσουν τον κόσμο από την επερχόμενη Αποκάλυψη, αλλά και να σώσει ο ένας τον άλλον. Για την οικογένειά τους -τόσο για τη βιολογική, όσο κι εκείνη που "δεν τελειώνει στο αίμα"(family doesn't end in blood)- έχουν βασανιστεί, έχουν σκοτωθεί, έχουν πάει μέχρι την Κόλαση. Κάποιος που γνωρίζει την ιστορία των δυο αυτών ηρώων, την καταραμένη τους ζωή, μπορεί να καταλάβει πόσο τους ταιριάζει αυτό το τραγούδι.
Είχα απόλυτο δίκιο... Βρήκα ένα υπέροχα μονταρισμένο βίντεο, το οποίο είχε αγκαλιάσει γλυκά η σπαραξικάρδια μελωδία του I dreamed a dream.

I dreamed a dream in time gone by
When hope was high
And life worth living
I dreamed that love would never die
I dreamed that God would be forgiving
Then I was young and unafraid
And dreams were made and used and wasted
There was no ransom to be paid
No song unsung
No wine untasted

But the tigers come at night
With their voices soft as thunder
As they tear your hope apart
As they turn your dream to shame

4 σχόλια: