Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Το σεβασμό αν δεν σου τον χαρίσουν, κλεψ' τον

EDITORIAL


Η παιδεία των πολιτών μιας ευημερούσας κοινωνίας δε φαίνεται από ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιτεύγματα. Αποδεικνύεται καθημερινά, από μικρά, "αυτονόητα" πράγματα. Κανένα πτυχίο δεν αντισταθμίζει την αναισθησία του ασυνείδητου λ.χ. οδηγού, που παρκάρει σε θέση στάθμευσης αναπήρων. Ομοίως, με κανένα τρόπο δε δικαιολογείται η ανευθυνότητα της πολιτείας ως προς την ύπαρξη περιπτέρων και άλλων εμποδίων επάνω σε "διαβάσεις" τυφλών. Τη μέρα που οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους στην κοινωνία, θα έχουμε κάνει το σπουδαιότερο βήμα για να χτίσουμε τον κόσμο των ονείρων μας.

Ο σεβασμός στα δικαιώματα των συμπολιτών μας είναι υπόθεση όλων μας.

7 σχόλια:

 1. "
  Η παιδεία των πολιτών μιας ευημερούσας κοινωνίας δε φαίνεται από ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιτεύγματα. Αποδεικνύεται καθημερινά, από μικρά, "αυτονόητα" πράγματα."

  Αυτό ακριβώς που είπες. Πρέπει όλοι να συλλογιστούμε πως πρέπει να σεβόμαστε οποιοδήποτε άνθρωπο και τις ευθύνες που έχουμε απέναντι τους και απέναντι στην κοινωνία.
  Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν πρέπει να είναι δύσκολο να πραγματοποιούνται. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Πρέπει όλοι να συλλογιστούμε πως πρέπει να σεβόμαστε οποιοδήποτε άνθρωπο και τις ευθύνες που έχουμε απέναντι τους και απέναντι στην κοινωνία.
   Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν πρέπει να είναι δύσκολο να πραγματοποιούνται. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητα!"
   Ακριβώς αυτό!

   Διαγραφή
  2. Μα θεωρώ ντροπή να παλεύουμε να κάνουμε αυτονόητα τα δικαιώματα των ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι ήδη εδώ και πολλά χρόνια!

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ! Δε μιλάμε για μια ριζοσπαστική ιδεολογία, ώστε να χρειάζεται να κάτσουμε να το σκεφτούμε αν μας ταιριάζει, αν το χρειαζόμαστε στις ζωές μας και στη συνέχεια να πείσουμε και την υπόλοιπη κοινωνία να το πιστέψει επειδή είναι για το καλό της. Μιλάμε για κάτι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Είναι ντροπή και μόνο που μπαίνουμε στη διαδικασία να το συζητάμε για το αν θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι οι πολίτες επ' αυτού του θέματος

   Διαγραφή
  4. Έτσι είναι! Πότε επιτέλους θα φτάσουμε σε μια κοινωνία η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων!?!

   Διαγραφή
  5. Έλα μου ντε;
   Ειδικά τον τελευταίο καιρό, αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε βήματα πίσω...δεν μας καταλαβαίνω

   Διαγραφή