Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

It must have been love

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson
Η χαρισματική ερμηνεύτρια έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο


Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson. 

Η χαρισματική ερμηνεύτρια έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο. 

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως. Η Marie Fredriksson πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου εξαιτίας της πολυετούς ασθένειάς της», ανέφερε η Marie Dimberg, μάνατζερ της Fredriksson. 

Μαζί με τον κιθαρίστα Per Gessle, η Fredriksson απέκτησε παγκοσμία φήμη ως μέλος του ντουέτου των Roxette, σημειώνοντας τεράστιες επιτυχίες τη δεκαετία του '80 και του '90, με κομμάτια όπως τα "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love".



Η ζωή και ο θάνατος της Marie Fredriksson

Θλίψη προκάλεσε στους χιλιάδες θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος Roxette, Marie Fredriksson. 


Αν και ήταν γνωστό ότι η αγαπημένη τραγουδίστρια έδινε από το 2002 μάχη με τον καρκίνο, η είδηση του θανάτου της έφερε στο προσκήνιο λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή που πραγματικά συγκλονίζουν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail η αποκάλυψη της ασθένειας της έγινε όταν ξαφνικά κατέρρευσε στην αγκαλιά του συζύγου της Mikael Bolyos, μετά από το τζόκινγκ που έκαναν μαζί.

Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι γιατροί της έδιναν λίγες πιθανότητες να ζήσει και αμέσως προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες για χρόνια. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σουηδικά ΜΜΕ αποτέλεσμα των θεραπειών ήταν να χάσει μερικώς την ακοή της, να σταματήσει να βλέπει από το ένα μάτι και να μην μπορεί να μιλήσει για μήνες. 

Τον Οκτώβριο του 2005 και μετά από εγχειρήσεις και χημειοθεραπείες η Marie ανακοίνωσε ότι κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο κι ότι ακολουθεί υγιεινό τρόπο ζωής. Η ίδια δήλωνε: «Είμαι υγιής, δεν παίρνω καμία θεραπεία πλέον».

Τα τελευταία χρόνια, η Marie ζούσε με το σύζυγό της, επίσης μουσικό Mikael Bolyos και τα δύο τους παιδιά. Όταν ο καρκίνος επανήλθε, πλέον τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της ήξεραν ότι αυτή η φορά είναι η τελευταία.

Τον θάνατό της γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η οικογένειά της.

Ποια ήταν η Marie Fredriksson

Γεννημένη το 1958 σε μια πολύ μικρή πόλη της Σουηδίας, ήταν η μικρότερη κόρη από τα πέντε παιδιά της οικογένειας και οι γονείς τους δούλευαν όλη μέρα. Η Marie ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική από παιδί, ακούγοντας Beatles, Deep Purple και Joni Mitchell. Ως έφηβη γράφτηκε σε μουσικό σχολείο και παράλληλα εμφανιζόταν σε παραστάσεις σε ένα τοπικό θέατρο. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 γνώρισε τον, επίσης διάσημο στη χώρα του, μουσικό Per Gessle και αμέσως έγιναν φίλοι. Εκείνος την παρότρυνε να αρχίσει σόλο καριέρα και το 1986 έφτιαξαν το ντουέτο, που ονόμασαν Roxette, με τη γνωστή μετέπειτα πορεία. 

Το σουηδικό συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και έκαναν τέσσερα νούμερο ένα σινγκλ στο "Billboard" των Η.Π.Α: «The Look», «Listen to your Heart», «It must have been Love», «Joyride».

Οι Roxette έκαναν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους την περίοδο 1989-1992 και μαζί με αυτό συνδύασαν την παγκόσμια περιοδεία τους η οποία ονομάστηκε "Join the Joyride" το 1991-1992.

Το επιτυχημένο γκρουπ είχε πολλούς και θανατικούς θαυμαστές και στην Ελλάδα ενώ η τελευταία φορά που επισκέφθηκαν για συναυλία την χώρα μας ήταν το 2011.

Το 2016, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία τους, οι Roxette ανακοίνωσαν την τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία. Οι συστάσεις των γιατρών προς την Marie να αποφύγει τις συναυλίες και τα ταξίδια, ακύρωσαν τα σχέδια του συγκροτήματος. 

Το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Good Karma». 


Πηγές: rocking.gr και newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου